Bomboane cu ciocolată albă și nucă de cocos. Cel mai aspectuos și fin desert
- Mădălina Sfrijan
- 24 februarie 2024, 17:18
Bomboanele cu nucă de cocos din comerț conțin numeroși aditivi, iar multe persoane evită să le consume. Acestea pot fi pregătite cu ușurință acasă, fiind necesare doar câteva ingrediente. Dincolo de gust, desertul arată spectaculos, iar iubitorii ciocolatei albe vor fi de-a dreptul încântați de acesta.
Bomboane cu ciocolată albă și nucă de cocos. Cu toate că se găsesc în toate supermarketurile, aceste delicii aromate sunt mult mai gustoase pregătite în casă. În acest mod, cantitatea de zahăr poate fi adăugată în funcție de preferințe. Pentru un gust desăvârșit, desertul trebuie să aibă la bază ingrediente de calitate.
Bomboane cu ciocolată albă și cocos
Biluțele crocante, învelite într-un stras generos de nucă de cocos, arată spectaculos pe mesele festive, însă pot fi desertul de care te poți bucura din plin într-o zi obișnuită. Aceste bomboane cu ciocolată albă și nucă de cocos se pregătesc în mai puțin de 30 de minute. Pentru a obține textura ideală, desertul trebuie lăsat la rece înainte de a fi servit.
Ingrediente necesare:
- 250 grame de mascarpone;
- 50 grame de ciocolată albă;
- 50 grame alune de pădure;
- esență de vanilie;
- un praf de sare;
- 180 grame de fulgi de cocos
- 60 grame de zahăr/miere.
Mod de preparare
Ciocolata albă se topește și se adaugă peste mascarpone. Se amestecă până când compoziția se omogenizează. Pentru un proces mai rapid, ciocolata albă poate fi înlocuită cu laptele condensat din comerț.
Peste aceasta se adaugă zahărul, esența de vanilie și praful de se sare. Fulgii de cocos se împart în două părți egale. Jumătate din cantitate se adaugă peste crema de mascarpone, iar cealaltă se păstrează pentru decorarea desertului.
Compoziția se lasă la rece pentru 20-30 de minute. În acest mod, bomboanele vor putea fi pregătite mult mai ușor.
Bomboane de cocos cu ciocolată
După ce compoziția s-a întărit, se pot forma biluțele. În interiorul fiecărei bomboane se așează două alune de pădure. După obținerea formei perfecte, acestea se trec prin fulgii de cocos. În funcție de preferințe, deliciile aromate obținute se pot decora și cu ciocolată neagră, albă sau chiar cu fulgi de migdale.
Desertul se poate păstra la frigider timp de 3-4 zile.