Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Șoșoacele și șoșocii
Șoșoacele și șoșocii

Șoșoacele și șoșocii

Nici în apropierea Crăciunului nu sunt lăsate să se așeze peste oameni seninătatea și speranța într-un nou an mai normal. Românilor li se livrează ziua și scandalul. Parcă fără asta nu se poate. Sau nu se vrea să se poată?

Informația cea mai așteptată de-o lume întreagă, finalul apropiat al sinistrei și controversatei pandemii de covid, a fost trimisă în subsolul știrilor și scandalurilor politice care inundă societatea pe toate canalele media.

Iată informația: ”Laboratorul farmaceutic american Pfizer a confirmat marţi, 14 decembrie, că pastila sa împotriva covid-19, paxlovid,  reduce cu aproape 90% spitalizarea şi decesul persoanelor cu risc dacă este administrată în primele zile după apariţia simptomelor, potrivit unor teste clinice”.

“Conform Pfizer, paxlovid reduce riscul spitalizării sau decesului cu 89%, administrat de la trei zile după apariţia simpromelor şi cu 88% , la cinci zile după apariţia simptomelor”, potrivit agenției internaționale de presă, AFP.

Ce înseamnă asta? Ne traduce cu curaj doctorul chirurg Lucian Duță. Cel care anunță românii că speranța în revenirea la viața normală este foarte aproape.

Adică revenirea la viața eliberată de groaza morții iminente de covid, așa cum a fost promovată pandemia prin campanii agresive și deprimante, revenirea la viața fără segregări și uri stupide între vaccinați și nevaccinați, fără șantaj instituțional, te vaccinezi, omule, dacă vrei să mai ai o slujbă!

Ce spune medicul Duță: “Game over. Îndrăznesc să spun că pandemia s-a încheiat. Probabil că vom constata asta în câteva luni. Orice încercare de a mai forța vaccinarea se va lovi de argumentul că avem un tratament eficient. Și sper că Guvernul va da acces românilor la acest tratament!”

“Sigur că pare ciudat că tot Pfizer vine cu soluția finală. Dar mă abțin de la a face speculații.Aici se încheie minciuna!” a scris pe Facebook doctorul Lucian Duță, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

De ce, cu curaj? Pentru că medicul chirurg Duță a fost printre foarte puținii specialiști care timp de doi ani a analizat și a prezentat public, profesionist, procedurile dar și tratamentele și medicamentele care puteau salva vieți și pe care statul român nu le-a achiziționat.

Statul a preferat și preferă în continuare doar promovarea și impunerea vaccinării.

Mass-media din România au marșat majoritar la propagarea unilaterală a vaccinării, la comanda autorităților.

Puțini jurnaliști au îndrăznit să abordeze profesionist culisele medicale și politico-financiare întunecate ale pandemiei, să prezinte și riscurile inerente ale vaccinării, ori să scrie și să vorbească despre tratamentele alternative la vaccin care se aplică de luni de zile în Vest.

Aceștia se află îndeosebi în redacțiile de presă scrisă unde semnează articole și produc podcasturi. Așa cum este  redacția EvZ. Sunt acei jurnaliști profesioniști care știu că rolul presei este să informeze publicul. Nu să-l țină în întuneric.

Afirmația asumată a doctorului Duță după anunțul Pfizer, “Game over. Îndrăznesc să spun că pandemia s-a încheiat” a fost prezentată doar de un singur jurnalist-

moderator TV. Anca Alexandrescu de la Realitatea Plus care l-a invitat în emisiune pe Lucian Duță ca să comenteze articolul din AFP privind pastila “stop covid”, exact în ziua apariției lui. Pe 14 decembrie.

Și tot Anca este moderatorul TV care a făcut mai multe emisiuni despre pandemie, covid, vaccinare, medicamente și tratamente alternative la care a invitat doctori, pentru ca publicul să fie informat corect și multiplu. Nu unilateral.

Aceasta este știrea sfârșitului de an 2021. Dar mai ales este știrea anului 2022. Acea speranță așteptată de toți: “Game over”. Chiar și așa, palmată, știrea va pătrunde zi de zi, tot mai mult în casele oamenilor.

Ce li se servește însă românilor în prag de Crăciun? Tropăiala șoșoacelor și a șoșocilor. Care irită dar și amuză. Și care lasă în urmă o mâzgă.

Păruiala ridicolă de acum trei zile dintre nervoasa senatoare anti-vaccinistă Diana Șoșoacă și jurnalista controversată Lucia Goracci, o italiancă agresiv pro-vaccinistă venită să-i ia senatoarei un interviu țintit, trebuia să rămână la nivelul subteran.

Definitoriu celor două personaje care s-au dat în spectacol în fața lumii.

Goracci a venit hotărâtă să-i discrediteze pe români pentru că nu se vaccinează atât cât i-ar place ei și sponsorilor ei. În filmarea făcută la noi în țară, Goracci prezintă România ca fiind o țară înapoiată, locuită de înapoiați.

Șoșoacă nu a înțeles capcana, a acceptat cu trufie interviul, se visa deja vedetă internațională. Pe unii, ridicolul îi ucide. Pe alții, îi umflă.

La o întrebare provocatoare a lui Goracci, senatoarea a reacționat tipic ei, nervos și arogant. A chemat poliția dar și-a chemat și bărbatul în acțiune, ca întărire. Și a ieșit o păruială complexă: două șoșoace și-n șoșoc s-au luat la bătaie între ei.

Conflict în care au fost împinși și polițiștii convocați de ultragiata senatoare.

Cele două “dive” au știut însă să și profite din plin de balamucul creat de hormonii lor.

Șoșoacă și-a anunțat ieri intenția de a candida la președinția României în 2024 iar Goracci s-a autopromovat în presa italiană ca războinica de pe frontul de Est.

Și uite așa, un jalnic scandal de apartament s-a transformat în scandal internațional.

În peisaj a fost împins și premierul Ciucă care a picat în subiect exact ca musca în lapte! În loc să-și vadă de pregătirea bugetului de stat, Ciucă a cerut autoritar anchetatorilor scandalului să se ocupe prioritar de caz. Nu zău?!

Hop și Klaus Iohannis! A solicitat și el anchetatorilor “verificări la sânge” și măsuri rapide tocmai de la Bruxelles, unde se află la reuniunea Consiliului European care are o agendă foarte importantă. Printre altele, criza energetică!

Ce treabă aveau primele capete ale țării să se bage într-un scandal de duzină? Ar fi  de preferat ca cei doi să fie la fel de prompți și în rezolvarea agendei publice. Nu sunt.

E cam plin de șoșoci și șoșoace de jur împrejur. Și în politică, și în magistratură și în atâtea alte instituții.

Să se regleze șoșocii și șoșoacele între ei, dacă atâta știu. Dar măcar acum, la sfârșit de an, să se abțină de la spectacolul pe care ni-l livrează zilnic.

Dacă s-a găsit o pastilă anti-covid, nu s-o găsi și un leac  anti-șoșocism?