Dezvăluirile medicului Lucian Duță: Perfuzia care ar putea vindeca boala COVID-19. Guvernul știe, dar nu acționează. „Statul este criminal!”

Dezvăluirile medicului Lucian Duță: Perfuzia care ar putea vindeca boala COVID-19. Guvernul știe, dar nu acționează. „Statul este criminal!”

Robert Turcescu l-a invitat în podcastul de miercuri, 29 septembrie, de la ora 12.00, pe fostul șef al Casei Naționale de Sănătate, medicul chirurg Lucian Duță, după ce specialistul a publicat pe pagina sa de Facebook o analiză şocantă a actualei crize sanitare, susținând că ni se ascunde adevăratul tratament pentru boala COVID-19. Medicul precizează că niciodată nu și-ar vaccina copiii împotriva SARS-COV-2.

Dezvăluiri incredibile ale fostului șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duță, care se opune vaccinării copiilor săi. Într-o postare pe Facebook, medicul spune că nu a fost deloc convins să facă acest lucru, chiar dacă activează în domeniul medical. „Aici s-a terminat cu încrederea în sistemul din care fac și eu parte”, s-a exprimat medicul Lucian Duță.

Mai mult decât atât, chirurgul susţine că „băieţii deştepţi” care gestionează această criză sanitară au la dispoziţie tratamente eficiente împotriva bolii în cauză, altele decât vaccinul anti-COVID-19, de care beneficiază pe ascuns. Afirmațiile medicului au născut foarte multe comentarii și controverse.

LIVE TEXT: Cu ce s-a tratat medicul Lucian Duță împotriva COVID-19

„Am scris această postare cu gândul la jurământul lui Hipocrate, care spune să nu faci rău. Nu am vrut să transmit că sunt anti-vaccinist sau mă opun vaccinării. Problema cu acest vaccin, nici nu vreau să comentez alegerea unora sau altora de a se vaccina. Sintetizat - toți oamenii din lume suntem egali sau așa se presupune și facem ce dorim cu corpurile noastre. Nu ni se poate impune nimic. Sigur că statul este dator să pună la dispoziție medicament, vaccinuri, dar alegerea finală este a noastră.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doi, aceste vaccinuri - nu vreau să intru în alte detalii și să explic că s-a modificat definiția OMS la ceea ce înseamnă vaccin - nu este vaccin. Orice vaccin a fost pus pe piață după cel puțin cinci ani de teste. De ce? Pentru că niciodată nu se știu efecte pe termen scurt și lung. Ceea ce eu am reclamat este faptul că dacă noi ca adulți ne putem asuma aceste riscuri, pentru copiii noștri, în condițiile în care efectele nu sunt dovedite, este alegerea mea de a nu-mi expune copilul la niște riscuri.

Și aici mă opresc ca să nu spun mai multe. Să nu mai încerce cei vaccinați să ne arunce într-o zonă în care să ni se spună că suntem proști, că nu ascultăm, toate epitetele acestea care sunt jignitoare pentru oameni care fac alegerile lor. Mai ales în condițiile în care de 6 luni, FDA a pus pe piață anticorpii monoclonali și au recunoscut (n.r. tratamentul) ca eficient.

Tratamentul cu anticorpi monoclonali a fost folosit și de președintele Trump. „Este vorba despre o singură perfuzie”

La noi în țară a existat anul trecut, prin noiembrie, (n.r. tratament cu anticorpi monoclonali). Eu m-am îmbolnăvit în perioada aceea. Este vorba o singură perfuzie - mi-am făcut-o și nu am avut nimic după 24 de ore. La președintele Trump este același produs. Acestea sunt făcute de americani, coreeni, sunt incluse în schemele de tratament OFICIALE! Se dau în toată Europa. Germania, de acum 5 luni, nu a spus la nimeni și a cumpărat 200.000 de astfel de doze.

(Robert Turcescu: Sunteți vaccinat?) Nu sunt vaccinat pentru că eu am avut boala, am făcut tratamentul cu anticorpi monoclonali. Nu mi-am făcut vaccinul și îmi asum, dar am foarte multe discuții cu colegii mei în contradictoriu, însă nu dușmănoase. Nu avem discuții în sensul că ne urâm și așa ar trebui să facem toți. Nu există o diviziune între oameni proști, răi, buni, trăim toți în această țară și vrem să credem că facem parte dintr-un popor unit. Argumentele în lumea medicală sunt cunoscute. Mai sunt medici care gândesc ca mine. (n.r. Robert Turcescu: De ce nu ies să vorbească, să spună aceste lucruri?) Cred că este vorba de teama de a nu fi stigmatizat. Asta echivalează cu atingerea reputației în lumea medicală.

Acest tratament are un efect spectaculos. Un test rapid costă 2 sau 3 euro, nu cred că este un capăt de țară dacă testarea s-ar face gratuit. Oamenii se duc la primul simptom, își fac testul, se constată că este pozitiv, merg și fac această perfuzie și pleacă acasă. Nu îi speriem cu spitale.

Cât costă perfuzia care ar putea vindeca COVID-19. O zi de spitalizare la ATI poate fi mai scumpă. Cine are acces, se tratează pe ascuns

(Robert Turcescu: Cât costă această perfuzie?) Perfuzia costă mai mult decât vaccinul, apropo de interesele marilor corporații și slăbiciunea Guvernului. (n.r. Problema se pune astfel:) Vrem să se termine cu această pandemie? Da sau nu? Pentru că chiar dacă plătim niște compensații pentru că trebuie să ne dea voie să le copiem - dar atunci formula lor de fabricare ar trebui făcută publică -, o să vedeți că prețul devine extrem de accesibil.

Am făcut o socoteală. Germania a primit în jur de 2.000 de euro pe doză. Nu o să explic că 2.000 de euro ca să salvezi o viață nu este un capăt de țară. Dar o zi de ATI poate ajunge chiar și spre 7.000, 8.000 de euro și atunci întrebarea e - ce este mai ieftin? (...)

Nu degeaba am spus ce am spus. Cei care pot, își fac și au acces la acest tratament cu anticorpi monoclonali și îl fac pe ascuns. De unde cumpărăm? De la țările care îl au pe piață. Există în farmacii în Polonia. Asigură o protecție limitată, cam între 9 și 12 luni, ca vaccinul, cum spun ei.

Există o variantă a anticorpilor monoclonali pentru pacienții contacți. Problema fracturilor de logică în ceea ce privește vaccinul anti-COVID

Faza spectaculoasă este că pentru pacienții care sunt contacți, există varianta 2 de anticorpi monoclonali mai speciali, care dacă i se dau contactului, el nu mai face boala și devin imunizați. Se fac patru injecții în abdomen și devii și tu ca și când ai fi vaccinat. (...)

Efectele pe termen lung ale vaccinului nu și le vor asuma niciodată. Îmi doresc din tot sufletul - am încredere în științele medicale - ca peste câțiva ani de zile să nu avem dovezi că apar efecte neprevăzute care pot fi puse în legătură cu aceste vaccinuri. Nu îmi exprim convingerea că se va întâmpla ceva, ci doar suspiciunea. Asta este poziția mea, dacă altcineva are altă părere o respect.

Doi, de vreme ce pacienții vaccinați devin vectori de transmisie - nu trebuie să fim foarte deștepti ca să ne dăm seama -, când devenim contacți, și ei trebuie să intre în carantină. (...) O să vă spun despre discuțiile din spate. Nu s-ar mai vaccina nimeni, toți s-ar întreba de ce o fac. Răspunsul oficial la întrebarea „De ce trebuie să te vaccinezi?” este ca daca te vaccinezi, faci o formă mai ușoară de boala. Înțeleg asta, dar revin la definitia vaccinului. Facem vaccin anti-polio, te protejează nu sa faci o formă mai ușoară, ci să nu o mai faci deloc. Încep să apară fracturi de logică medicală. Problema cu copiii este alegerea fiecărui părinte - respect asta, dar vreau ca si cei care aleg sa nu o facă (n.r. să nu-și vaccineze copiii), să fie respectați.

(Robert Turcescu: Ați recomandat membrilor familiei sa se vaccineze?) I-aș lăsa să decidă singuri și când știu că statul român face ce trebuie - să facă teste gratuite, să termine cu minciunile, împreună cu tratamentele care există -, i-aș lăsa să facă ce vor. M-au întrebat dacă m-am vaccinat, le-am spus că nu. Poate și faptul că am făcut boala și știu sigur că imunitatea - sper ca cei care ne urmăresc să nu creadă că dau niște vești mincinoase - dată de boală se pare că este cea mai puternică, inclusiv față de cea dată de anticorpi.

Argumentul științific pe care îl pot da: organismul ia contact cu tot virusul când te îmbolnăvești, iar imunitatea celulară se pare că este mai puternică și mai protectivă decât cea dată de anticorpii din urma vaccinului. Nu invit oamenii să se îmbolnăvească, din contră. Există soluții, vreau să-i liniștesc. Soluția este testarea cât mai des posibil și rugămintea, dacă vreți, să ne dea acces autoritățile la (n.r. tratamentul eficiente cu anticorpi).

Guvernul știe, dar nu vrea să acționeze! Viața românilor, nevaloroasă. „Prea scumpe tratamentele”

(Tavi Hoandră: Nu zic despre potențialii bolnavi, dar de ce medicii, dacă sunt abuzați și sufocati de bolnavi, nu fac presiune să avem în farmacii medicamente...? Cine e această Agenție a Medicamentului?) Nu este de vină agenția, ci strict - la nivelul UE deja a inceput sa se cumpere - vina Guvernului României. S-au făcut demersuri la primul ministru și la M. Sănătății de către nume mari, profesori mari, prin care li s-a adus la cunostinta (n.r. existența tratamentelor de tipul anticorpilor monoclonali). Nu vreau să le dau nume ca să nu-i pun într-o situație... Răspunsul (n.r. autorităților) este mai oficial, mai neoficial, că sunt cam scumpe.

De ce nu este Favipiravir în farmacii? Pentru că înainte de vaccin, pacienții erau tratați pe tăcute cu Arbidol din spațiul sovietic și Favipiravir  - foarte ieftine, 10-20 euro - recunosc, și eu l-am dat la prieteni sub supraveghere medicală. Și eu am întrebat de ce nu se pun în farmacii. Li s-a băgat oamenilor în cap că singura scăpare este vaccinul.

(Tavi Hoandră: Deci statul este criminal, să spunem pe față...) Părerea mea și a altora este că nu se dă acces. Ceea ce am vrut să semnalez este că pacientului român nu i se dă acces la schema de tratament așa cum este agreat pe plan internațional. Punct. Despre asta este vorba. Și să nu mai încerce să ne separe între buni și răi, culți și inculți.

(Robert Turcescu: Ce e atunci tot maratonul vaccinării, pentru ce? Presiune imensă a celor care fac bani? Ticăloșia unor guvernanți? Vaccinarea cu a treia doză care începe acum...) Îi invit pe toți colegii mei să dea în judecată statul (n.r. legea suspendării contractelor medicilor nevaccinați). Sunt interese ale celor care fac vaccinurile.

Doi, aceste medicamente care s-au făcut acum 5 luni de zile - o să vedeti ca peste 2, 3 luni vor fi puse pe piață și alte terapii care vor fi pe baza de tablete, tot de Pfizer. Sunt oameni care și-au asumat sau au spus că nu sunt bune vaccinurile - afirmațiile sunt făcute de oameni care au luat premierul Nobel, dacă ei sunt senili, nebuni, deja... Laureații Nobel sunt nebuni, iar Ioniță și Gheorghiță sunt deștepți.

Cred că atunci când aceleași companii vor aduce tratamente pe piață - nu anticorpi, și alte tratamente - și le va creste cifra de afaceri, presiunea va scădea. Gripa aviară - mare tărăboi până a apărut tratamentul. Este o chestiune comercială și o prostie și imbecilitate a guvernanților, care sunt captivii marilor companii farmaceutice. Astăzi, când vorbim, există tratament.

(...) Chestiune esențială: boala se vindeca mai rapid cu cat prezenta la medic este mai rapida. Dacă mergi in primele 24 de ore, chiar si daca iti curge nasul, rata de vindecare este mai mare. Oamenii nu se duc la doctori de frică, pentru că - ne amintim - anul trecut, (n.r. îi luau direct de pe stradă și îi amenințau că-i bagă în spitale). Astăzi, nu avem paturi să-i băgăm în spital și umblă pe stradă și purtătorii de viruși, respectiv vaccinații, și ni se spune că este okay.

Soluția intermediară pentru cei nevaccinati este testarea cat mai des, du-te si testeaza-te si vii la spital... Săptămâna trecută, am căutat Tocilizumab, foarte bun pentru COVID-19 și nu am găsit o doză în București. Pot înțelege că sunt rațiuni economice, dar când negociezi la nivelul UE și cumperi anticorpi monoclonali, o să vezi că nu mai sunt atât de scumpi.

(Tavi Hoandră: Cei vaccinați emit puțină cantitate de viruși) Întrebarea este alta - cei vaccinați pot infecta alți oameni? Da. (Tavi Hoandră: n.r. «Cei care nu se vaccinează sunt aceeași oameni cărora» le e frică și să se testeze) Ăsta este eșecul statului de comunicare. De ce nu le spun oamenilor să intre în farmacii și să se testeze gratuit? Trebuie să-i ajuți și pe ăia mai sperioși, explică-le că testarea e pentru binele lor, lasă-i să testeze gratuit și dacă sunt infectați, să-i trateze.

Pur și simplu (n.r. medicilor) le e teamă că dacă au păreri contrare cu ceea ce spune Guvernul vor fi stigmatizați. Și medicii sunt oameni, e o acțiune de autoprotecție. Pe masa Guvernului și Sănătății există aceste protocoale internaționale și cerere în sensul de a-i face atenți că România ar trebui să cumpere anticorpi monoclonali.

(Tavi Hoandră: Statul ar trebui dat în judecată. Eu mi-am făcut vaccinul, sunt pro-vaccin, dar care e câștigul meu ca stat când cumpăr avioane de milioane de euro, dar spun că tratamentul e prea scump? n.r. E vorba despre viețile oamenilor)

(Robert Turcescu ridică problema afirmațiilor lui Cosmin Prelipceanu: „Oamenii nu reușesc să înțeleagă că sunt în pericol de moarte. (...) Să-i scăpăm pe copii de părinții lor. Asta ar trebui să facă școala!”/ Tavi Hoandră: Noi suntem de vină pentru că acceptăm pe scena politică oameni care votează în Parlamentul European distrugerea familiei)

Lucian Duță: Probabil pe unii jurnaliști i-a impresionat cartea „1944” (n.r. se prezintă situația unor copii încurajați să își denunțe părinții). Poate că noi, românii, suntem mai leneși, mai proști între ghilimele, dar în niciun caz nu poate spune cineva că nu ne iubim copiii. Probabil că afirmația arată tendințe de interzicere a celor care nu gândesc ca ei. Soluțiile să vedem cine le va găsi și cum vor fi găsite. Sigur că este absurd ce a spus Prelipceanu, dar probabil atât poate și probabil așa i se dă comanda.

România, o republică a Securității. „Noi trăim fără stat. Mi s-a spus să nu arunc anatema peste toți”

Important este - când ajungi ca stat să emiți niște reguli, iar tu ești primul care le încalcă, ce te aștepți să spună ceilalți? De ce cei care nu vor să se vaccineze sunt proști, iar cei care se duc la congrese cu 5.000 de oameni sunt destepti când tot tu ai spus ca sunt interzise?

De mult nu avem stat, factori de coagulare a societatii. Romania este o republica a securitatii. Securitatea isi va lua revansa asupra politicii. România este condusă de noii reprezentanți ai securității. Mi s-a spus să nu arunc cu anatema peste toți. La vârful Serviciilor de Informații sunt oameni care de mult au trădat statul și care spun ce li se spune de afară.

Nu este întâmplător că liderii politici din varful partidelor sunt niste oameni... Dacă vă uitati la studiile lor, o sa vedeti ca nu prea exista, dar se prezinta in fata natiunii ca prezumtivi salvatori. Noi trăim fără stat. Nu avem stat condus de politicieni civili, ci pusi de serviciile de securitate care se joaca cu viata noastra, a copiilor si cu viitorul lor.

Cumperi tot felul de avioane ruginite, dar spui ca tratamentul cu anticorpi monoclonali este prea scump. Când a fost vorba despre alegerile dintre Iohannis și Dăncilă, s-a pus problema cine e mai putin nociv, nu altceva. (...)

Frica domină viața noastră de zi cu zi. Când te apasă frica, nu poți evolua niciodată. Vaccinații transmit virusul la fel ca nevaccinații. (Tavi Hoandră: Dar 90% de la ATI sunt nevaccinați) Îi invit pe toți oamenii care vor să se vaccineze, să o facă. Eu nu sunt anti-vaccinist. Eu cer ca statul român să fie cinstit cu cetățenii. Informează-i ce e ăla vaccin, testează-i și dă-le tratament!”, a spus medicul de renume Lucian Duță în podcastul lui Robert Turcescu.

Nu susține vaccinarea copiilor împotriva COVID-19: „Te voi salva! Sunt părintele tău”

Reputatul chirurg a fost invitat la emisiunea după ce a postat pe Facebook câteva afirmații care au stârnit foarte multe controverse în spațiul public. „Te voi salva copile! Sunt părintele tău! Normal că am mulți prieteni medici. Și este natural să avem păreri divergente în ceea ce privește vaccinarea. Atunci când pun întrebări pertinente bazate pe cunoștințele acumulate nu am primit răspunsuri convingătoare de la nici un coleg care să mă convingă să mă vaccinez. Lăsați propaganda. M-am vaccinat și mi-am vaccinat copiii cu toate vaccinurile pe care le-am considerat a fi necesare. Dar aici s-a terminat cu încrederea în sistemul din care și eu fac parte. O spun clar și răspicat: NU mi-aș vaccina copiii niciodată împotriva COVID. Asta e convingerea mea și asa voi face”, a scris Lucian Duță pe Facebook, prezentând opt argumente în favoarea poziției sale.

„1. Ni s-a spus că dacă ne vaccinăm vom reveni la o viață normală. Fals: cei vaccinați transmit boala la fel ca cei nevaccinați. Adică sunt la fel de periculoși pentru societate ca cei nevaccinați. Cu alte cuvinte contacții vaccinați ar trebui să stea în carantină la fel ca cei nevaccinați!

2. NU există efecte secundare ale vaccinului. Fals: ba da, există. Pe termen scurt aceste efecte sunt prezente uneori chiar dacă sunt negate (unele chiar fatale). Pe termen mediu și lung efectele sunt necunoscute!

3. Vaccinul oferă protecție împotriva transmiterii bolii sau a manifestării propriu-zise. Fals: boala se transmite așa cum am menționat de către vaccinați, iar simptomele pot varia de la om la om!

4. Două doze sunt suficiente pentru a putea reveni la viața normală. Fals: ni se spune acum că trebuie a treia doză pentru a spera că va fi bine. Cu ce efecte? Nimeni nu știe!!!

5. Există tratament pentru cei care fac boala, dar ni se ascunde acest lucru. Adică poți alege dacă vrei să faci vaccin sau să te tratezi (efectul este spectaculos în prima zi de administrare a anticorpilor monoclonali)! Nu există nici un efect secundar dacă te tratezi cu acești anticorpi, iar rata de vindecare este aproape de 95%!!!

6. Nu doresc nimănui dintre colegii mei să suspicioneze vreodată că boala copiilor lor se datorează ignoranței și lașității de care dăm dovadă acum.

7. Nu mai mințiți. Ați furat destul și v-ați îmbogățit destul din frica noastră. Unii au plătit cu viața lor dorința voastră de a ne asupri. Vrem tratamente eficiente pe care știm sigur că le aveți. Și pe care voi vi le administrați pe ascuns!

8. Suntem datori să ne apărăm copiii. Altfel, am trăit degeaba!”, a explicat medicul de renume Lucian Duță.