Sorin Oprescu, transferat într-o închisoare periculoasă. Aici sunt încarcerați și criminali

Sorin Oprescu, transferat într-o închisoare periculoasă. Aici sunt încarcerați și criminali Sursă: CarolRobert | Dreamstime.com

Fostul primar al Capitalei va fi încarcerat în penitenciarul Korydallos pentru următoarele 40 de zile. Închisoarea este considerată a fi una periculoasă. Apărătorii săi vor cere ca Sorin Oprescu să fie cercetat în libertate. El a fost reținut la Atena în urma unei operațiuni care l-a luat prin surprindere.

Sorin Oprescu urmează să-și petreacă următoarele 40 de zile după gratii. Procurorii Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Atena au obținut menținerea mandatului de arestare. Fostul edil al Capitalei urmează să fie transferat în închisoarea Korydallos, una considerată periculoasă și unde ispășesc pedepse persoane condamnate pentru fapte grave, precum crime.

Avocații vor cere eliberarea

Procurorul de caz elen a decis că Sorin Oprescu nu poate fi pus în libertate după ce a fost arestat la Atena, deoarece este un inculpat care a primit o pedeapsă mare în România.

Ne puteți urmări și pe Google News

În următoarele zile, magistrații din Grecia trebuie să decidă dacă vor fi sau nu demarate procedurile de extrădare. În schimb, apărătorii lui Sorin Oprescu vor să ceară ca acesta să fie cercetat în libertate până la o decizie finală.

Prins într-o zonă bogată a Atenei

Un cadru medical de la Atena a dezvăluit pentru presa din România cum a fost arestat Sorin Oprescu în Grecia. S-a întâmplat după ce bărbatul condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție a fost localizat de Interpol.

Sorin Oprescu a fost prins într-o locuință dintr-o zonă luxoasă a Atenei, pe țărmul Mării Egee. Nikos Razis Koudounis, cadru medical din capitala Greciei, a susținut pentru presa din România că Sorin Oprescu nu ar fi vrut să stea definitiv în Glyfada, ci ar fi plănuit să meargă prin insulele Greciei, în altă parte.

„Putea să se ascundă mai ușor, pentru că, să nu uităm, se așteaptă peste 20 de milioane de turiști în insulele grecești, în perioada de vară”, a spus medicul Nikos Razis Koudounis.

Sorin Oprescu nu a opus rezistență

Potrivit declarațiilor făcute de medicul Nikos Razis Koudounis din Atena, pentru Știrile PROTV, Sorin Oprescu nu a opus rezistență în momentul în care a fost arestat. El a fost înconjurat de polițiști și a fost luat prin surprindere.

„Nu putea să opună niciun moment rezistență. Nu a fost un singur polițist grec, a fost o echipă întreagă de polițiști care l-au înconjurat. Au intrat cu haine civile peste el, așa că nici el nu a înțeles despre ce a fost vorba”, a spus medicul din Atena.