Evenimentul ZileiJustitieCum l-au surprins autoritățile elene pe Sorin Oprescu în Atena: „O echipă întreagă de polițiști în haine civile a intrat peste el”

Cum l-au surprins autoritățile elene pe Sorin Oprescu în Atena: „O echipă întreagă de polițiști în haine civile a intrat peste el”

Cum l-au surprins autoritățile elene pe Sorin Oprescu în Atena: „O echipă întreagă de polițiști în haine civile a intrat peste el”
Noi informații despre reținerea lui Sorin Oprescu în Grecia! Un cadru medical din Atena a dezvăluit cum a avut loc operațiunea de reținere a fostului primar al Capitalei. Acesta a fost luat pe sus de către autoritățile elene și nici nu a avut timp să-și dea seama exact despre ce era vorba. Nu a opus nici măcar puțină rezistență.

Un cadru medical de la Atena a dezvăluit pentru presa din România cum a fost arestat Sorin Oprescu în Grecia. S-a întâmplat după ce bărbatul condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție a fost localizat de Interpol în Atena. În urma confirmării oficiale a faptului că fostul primar al Bucureștiului se află pe teritoriul elen, a fost pusă în aplicare operațiunea de arestare a acestuia.

Sorin Oprescu s-a ascuns în cea mai luxoasă zonă din Atena

Sorin Oprescu a fost prins într-o locuință dintr-o zonă luxoasă a Atenei, pe țărmul Mării Egee. Concret, este vorba despre Glyfada. Aici este o regiune foarte bogată a Greciei, unde trăiesc foarte mulți oameni de afaceri și vedete care au propria locuință sau care stau în chirie, potrivit unui medic din Atena.

Nikos Razis Koudounis, cadru medical din capitala Greciei, a susținut pentru presa din România că Sorin Oprescu nu ar fi vrut să stea definitiv în Glyfada, ci ar fi plănuit să meargă prin insulele Greciei, în altă parte.

„Putea să se ascundă mai ușor, pentru că, să nu uităm, se așteaptă peste 20 de milioane de turiști în insulele grecești, în perioada de vară”, a spus medicul Nikos Razis Koudounis.

Cum a avut loc operațiunea de arest a fostului primar în Grecia

Unele surse susțin că Sorin Oprescu s-ar fi dus să depună documentația pentru azil politic la autoritățile elene și, cel mai probabil, tot atunci fostul primar ar fi comunicat despre condamnarea din România, astfel fiind și reținut.

Potrivit declarațiilor făcute de medicul Nikos Razis Koudounis din Atena, pentru Știrile PROTV, Sorin Oprescu nu a opus rezistență deloc în momentul în care a fost arestat. În primul rând, pentru că a fost luat prin surprindere.

„Nu putea să opună niciun moment rezistență. Nu a fost un singur polițist grec, a fost o echipă întreagă de polițiști care l-au înconjurat. Au intrat cu haine civile peste el, așa că nici el nu a înțeles despre ce a fost vorba”, a spus medicul din Atena.

Ulterior, Poliția din Atena a anunțat, într-un comunicat de presă, că „un străin în vârstă de 71 de ani a fost arestat la Glyfada de polițiști ai Departamentului de percheziție al Direcției de Securitate Attica, deoarece împotriva sa era emis un mandat de arestare de către autoritățile române”.


Accesează: