Evenimentul Zilei > Actualitate > Fostul primar Sorin Oprescu a fost localizat și reținut de autoritățile din Grecia
Fostul primar Sorin Oprescu a fost localizat și reținut de autoritățile din Grecia

Fostul primar Sorin Oprescu a fost localizat și reținut de autoritățile din Grecia

Sorin Oprescu a fost localizat de Interpol în Atena. Autoritățile elene au confirmat faptul că fostul primar al Capitalei se află pe teritoriu elen și susțin că l-au reținut deja. Ca şi în cazul Elenei Udrea, va urma un proces de extrădare.

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, a fost localizat de Interpol în Atena. Autoritățile din Grecia au confirmat oficial faptul că fostul edil se află pe teritoriu elen. Din declarațiile oficiale se înțelege faptul că Sorin Oprescu a fost deja reținut. Oficialii au confirmat faptul că Oprescu a fost reținut în Atena.

Potrivit surselor, Sorin Oprescu s-ar fi dus să depună documentația pentru azil politic. Cel mai probabil, tot atunci fostul edil ar fi comunicat autorităților din Grecia despre condamnarea din România, astfel fiind și reținut.

Momentan nu există o declarație oficială din partea autorităților din România.

Sorin Oprescu a fost arestat în Atena

Fostul primar al Capitalei a fost dat în urmărire vineri, 13 mai, nefiind găsit la domiciliu pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare. Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție.

”Astăzi, 13 mai 2022, în urma deciziei instanţei, Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei a pus în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 10 ani şi 8 luni, emis pe numele unui bărbat. Acesta nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost dispusă punerea în urmărire, fiind emis şi mandat european de arestare”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.

Pe lângă pedeapsa cu închisoare, instanța a mai decis să ia măsura de siguranță a confiscării extinse a imobilului situat pe strada Herăstrău din București, cumpărat de Sorin Oprescu prin Adriana Elena Nica. Lui Sorin Oprescu i-au mai fost confiscate sumele de 102.400 lei şi de 9.500 euro.

“Omul ăsta a luat șpagă, omul ăsta are clinică la Viena, omul ăsta are două iahturi în Halkidiki. Acest individ a încercat și a reușit să ia comisioane între 10 și 30%. Dacă nu era această operațiune, dacă DNA și SRI nu îl opreau pe Oprescu în noaptea de sâmbătă, în desfășurarea era o bombă, un tun de 120 de milioane de euro, unde individul și clica au cerut 30%. Sunt înregistrați!”, a declarat, încă din 2015, jurnalistul și politicianul Rareș Bogdan.

„Nu a fost localizat de Interpol, ci de către Reţeaua Europeană a Echipelor de Căutare Activă a Urmăriţilor. În urmă cu scurt timp, aceștia au confirmat telefonic pentru Centrul de cooperare polițienească din România că Sorin Oprescu a fost reținut în Atena”, conform Antena 3