Evenimentul ZileiJustitieDezvăluire incredibilă despre Elena Udrea! Cum ar putea scăpa de închisoare fostul ministru. Artificiul la care au recurs avocații ei

Dezvăluire incredibilă despre Elena Udrea! Cum ar putea scăpa de închisoare fostul ministru. Artificiul la care au recurs avocații ei

Dezvăluire incredibilă despre Elena Udrea! Cum ar putea scăpa de închisoare fostul ministru. Artificiul la care au recurs avocații ei
Elena Udrea ar putea scăpa de pedeapsa cu închisoarea, în România, dacă avocații săi vor reuși să convingă instanța din Bulgaria că viața îi este pusă în pericol. Este apărarea la care a recurs fostul ministru al Dezvoltării în fața magistraților din țara vecină. Aceștia vor judeca miercuri, 18 mai, apelul la cererea de extrădare făcută de autoritățile române. În fața judecătorilor din țara vecină, Elena Udrea și-a exprimat dorința de a executa pedeapsa în Bulgaria sau de a fi eliberată și lăsată să plece în Grecia. Acolo intenționează să solicite azil politic.

Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului Elena Udrea va afla miercuri dacă va fi extrădată în România pentru a executa pedeapsa din Dosarul Gala Bute. În această zi se judecă apelul cu privire la cererea de extrădare, la Curtea de Apel din Sofia.

Judecătorii bulgari vor decide dacă o vor extrăda pe Elena Udrea pentru a fi închisă în România. Odată adusă în țară, ea va fi încarcerată și va trebui să execute pedeapsa de 6 ani de închisoare pe care a primit-o în dosarul Gala Bute. În fața judecătorilor bulgari, Elena Udrea a afirmat că se teme să revină în România deoarece îi este teamă pentru viața sa. Ea a spus că este o victimă a sistemului politic şi că data trecută când a fost închisă, în 2015, a fost avertizat că cineva dorește să o elimine fizic, după cum relatează publicația Capital.ro.

Inițial, procesul Elenei Udrea trebuia să se judece pe 10 mai, însă instanța a decis să-l amâne. S-a întâmplat după ce unul dintre avocații săi a suferit un accident de circulație și nu s-a putut prezenta. Noul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 18 mai.

Elena Udrea se află de mai bine de o lună în custodia autorităților din Bulgaria care trebuie să judece extrădarea sa. O instanță s-a pronunțat deja în favoarea extrădării, însă fostul ministru a făcut contestație. În timpul procesului, Udrea a contestat condițiile de detenție din România și a spus chiar că a fost amenințată în închisoare. Ea și-a exprimat dorința de a rămâne în detenție în Bulgaria, ori de a fi eliberată și de a primi azil politic în Grecia.

Elena Udrea condamnată în Dosarul Gala Bute

Fostul ministru al Dezvoltării și Turismului are mandat european de arestare, după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Elena Udrea a încercat să treacă în Grecia, chiar în ziua în care a fost pronunțată sentința, însă a fost oprită de grăniceri în vama Kulata din Bulgaria.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au pronunțat o condamnare la șase ani de închisoare cu executare în Dosarul Gala Bute. Elena Udrea a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.

Dosarul Gala Bute a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015, iar o primă soluție s-a dat în anul 2018, după trei ani de procese. Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. La acel moment, se afla în Costa Rica, unde ceruse azil politic. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica și a fost încarcerată.

Ulterior, judecata procesului s-a reluat, după ce Curtea Constituțională a decis sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă. O nouă pronunțare s-a dat în acest an, condamnarea fiind menținută și de noua instanță.


Accesează: