Evenimentul Zilei > Social > Școala începe cu amenințări. Ce are de gând ministrul Cîmpeanu să le facă directorilor de școli antivacciniști
Școala începe cu amenințări. Ce are de gând ministrul Cîmpeanu să le facă directorilor de școli antivacciniști

Școala începe cu amenințări. Ce are de gând ministrul Cîmpeanu să le facă directorilor de școli antivacciniști

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a trimis un avertisment către directorii antivacciniști din școli. Acesta a spus că oamenii care conduc unitățile de învățământ au un „rol esențial” în creșterea ratei de vaccinare.

Directorul școlii are un „rol esențial” în creșterea ratei de vaccinare dintr-o școală sau grădiniță, a afirmat, duminică seară, Sorin Cîmpeanu.

Mai mult, ministrul a transmis că le-a cerut angajaților de la juridic să propună măsuri prin care vor fi sancționați toți directorii antivacciniști.

Sorin Cîmpeanu, avertisment pentru directorii antivacciniști

Așa cum a anunțat în mai multe rânduri ministrul, corpul de control urmează să se deplaseze în școli și grădinițe, pentru a verifica respectarea măsurilor sanitare. Corpul de control al ministrului educației urmează să se deplaseze începând de luni în unitățile de învățământ, pentru a verifica respectarea măsurilor sanitare și de ce unele unități au rate scăzute.

„Rolul directorului este esențial. Acolo unde directorul școlii este antivaccinist vom găsi o rată foarte scăzută de vaccinare, acesta este adevărul. Nu e normal să fii cadru didactic, un exemplu pentru elevi, și să nu înțelegi importanța și necesitatea vaccinării, să nu înțelegi progresul științei”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Corpul de control va merge mâine (luni) și va vedea la fața locului cazuri concrete

„Corpul de control va merge mâine și va vedea la fața locului cazuri concrete. Verifică în primul rând respectarea măsurilor sanitare, raportarea ratei de vaccinare și care sunt motivele pentru o rată de vaccinare de 12%, rușinoasă”, a declarat ministrul la un post de televiziune.

„Am colegi foarte pricepuți în domeniul juridic care vor propune exact acele măsuri care se încadrează în limitele legii”, a răspuns Sorin Cîmpeanu întrebat de posibile sancțiuni. 4.847 de școli din întreaga țară, cu un număr total de peste două milioane de elevi şi preşcolari, își reiau luni, 8 noiembrie, cursurile cu prezență fizică întrucât îndeplinesc condiția de 60% din personal vaccinat împotriva Covid-19. Ele reprezintă 67,79% din totalul unităților din România.