Evenimentul Zilei > Politica > Soluția lui Adrian Năstase pentru Ciolacu: „Cu o geacă roșie pe mine, aș ieși în fața Guvernului”
Soluția lui Adrian Năstase pentru Ciolacu: „Cu o geacă roșie pe mine, aș ieși în fața Guvernului”

Soluția lui Adrian Năstase pentru Ciolacu: „Cu o geacă roșie pe mine, aș ieși în fața Guvernului”

Fostul premier Adrian Năstase a comentat în cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu de la România TV, „revoluția” care are loc în aceste zile pe străzile din majoritatea orașelor României.

Adrian Năstase consideră că oamenii sunt îndreptățiți să protesteze, căci s-a ajuns ca încrederea în partidele politice să fie foarte scăzută. Nu mai există lideri și  țara este prost gestionată.

„Cu o geacă roșie pe mine ași ieși în fața Guvernului”

„Important este că România este din ce în ce mai divizată. Partidele au o cotă de încredere scăzută. Nu vreau să dau sugestii, dar eu în locul lui Ciolacu ași pune o geacă roșie pe mine și ași ieși în fața Guvernului. Să arăt că este nevoie de o discuție, reală,  serioasă”, a declarat fostul premier.

Și în privința campaniei de vaccinări Adrian Năstase a avut ceva de spus: „De ce România nu poate să importe vaccinuri din alte țări precum Rusia sau China. Vrem să fim simpatici cu Europa? Nu sunt mai importanți cetățenii? Iată exemplul Austriei care importă doze de vaccin de peste tot”.

Este nevoie de o schimbare

Cât despre cei care arunca cu borduri și ridică mâna a victorie, fostul lider al PSD spune că nu aceasta este soluția protestelor. Nu așa se procedează.

„Haosul generalizat ne arată o stare de disconfort, de teamă, o grijă de viitor. Este nevoie de o schimbare. De exemplu Arafat era credibil, iar acum este asociat cu Iohannis,  cu Guvernul. A devenit o anexă a actualei puteri. Este evident că tensiunea acumulată are nevoie de soluții. Probabil Iohannis va găsi un țap ispășitor”, a mai afirmat Adrian Năstase.

„Soluțiile pentru acest tip de nemulțumiri nu pot fi găsite imediat. Este o lipsă de încredere în instituțiile statului. Nu a existat o linie clară, bine explicată. S-a ajuns la acuzații dure. Este evident că cei din Guvern nu pot avea un dialog nici cu cei din stradă, nici cu opoziția.

La președintele Iohannis, rolul de mediator trebuia să se vadă acum. Numai că este parte a problemei și nu a soluției.

Rolul opoziției înțelepte care se pregătește să ia mai devreme sau mai târziu puterea este să vină cu soluții. Poate o impozitarea progresivă a veniturilor și a proprietăților. Nu să iei cu penseta 1% de la toată lumea. Când sunt pensii și salarii nesimțite”, a conchis Năstase.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.