LIVE TEXT: O nouă zi de proteste în România. Cea de-a patra zi consecutiv

LIVE TEXT: O nouă zi de proteste în România. Cea de-a patra zi consecutiv

După ultimele seri incendiare, în Capitală și alte 70 de orașe, iată ca o a patra e pe cale să înceapă. Protestatari din toată țara au anunțat că vor ieși din bou în stradă pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse de autorități.

UPDATE: Peste tot de vorbește, de marele protest care va avea loc sâmbătă în Capitală. În Piața Universității și Piața Victoriei. Oameni din toată țara sunt pregătiți să vină la București pentru un mare miting împotriva restricțiilor și Executivului.

Din gură în gură, pe rețelele de socializare,  se tot discută despre organizarea unui protest de mare amploare.

UPDATE: La Satu Mare, Pitești și Cluj sute de oameni au ieșit în stradă. Tot mai supărați de măsurile luate de autorități.

Ne puteți urmări și pe Google News

UPDATE: Slogan nou în Piața Victoriei. Mulțimea scandează - „Vrem anchetă națională pentru starea ilegală!”. Oamenii fac un un zgomot infernal cu vuvuzele, și fluiere.

Și de la Oradea sute de oameni cer demisia Guvernului.

UPDATE: Sute de persoane, cu steaguri şi pancarte, au ajuns miercuri seara în Piaţa Victoriei pe traseul Universitate - Calea Moşilor - Bulevardul Ştefan cel Mare - Piaţa Victoriei. În faţa sediului Guvernului, s-au întâlnit cu un alt grup de protestatari.

Aceștia strigă - „Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame!”, „Libertate!”, „Demisia”. De această dată principala revendicăre a fost demisia Executivului.

La Arad zeci de mașini, merg în coloană claxonând. Centrul orașului este într-un vacarm total.

UPDATE: Protestarii din București se grupează la această oră  în Piața Universității. De această dată au venit și cu o listă cu 17 revendicări pe care vor să o înmâneze Guvernului. Și de care ei speră ca admnistrația Cîțu să se țină cont. Oamenii sunt pregătiți ca în curând să plece în marș spre Palatul Victoria.

La Brăila, Cluj și Constanța, protestează câteva sute de persoane.

O nouă zi de proteste în România. Masca, programul magazinelor și închiderea în casă în weekend i-a enervat foarte tare pe români. În Capitală în cea de-a treia noapte a protestelor, punctele de foc au fost Piața Universității, Sediul MAI - biroul Șefului DSU, Raed Arafat, Piața Victoriei și Palatul Cotroceni.

Față de ziua anterioară ciocnirile cu jandarmii au fost sporadice.

Pe străzi s-a scandat preponderent „Libertate!”,  Jos Masca”, „Demisia Arafat!” , „Jos Guvernul!” și „Jos Iohannis”. Din arsenalul protestatarilor nu au lipsit steagurile tricolore, pozele cu Arafat, vuvuzelele și petardele.

Românii au ieșit deja în stradă

La București, în Piața Universității s-au strâns deja câteva zeci de protestatari. În zonă sunt efective sporite de jandarmi.

La Constanța s-au semnalat deja primele certuri între jandarmi și protestatari. Aceștia din urmă sunt iritați că forțele de ordine doresc să îi legitimeze.

Iată și primele incidente. Un protestatar a fost trântit la pământ de câțiva jandarmi. Cică a refuzat legitimarea. El a fost eliberat.

Jandarmeria neagă că ar fi avut loc un deces violent la proteste

Jandarmeria Româna a reacţionat la mesajele postate pe reţelele de socializare, potrivit cărora un protestatar ar fi murit la Brăila în circumstanţe care sugerează un deces violent.

„Recent, pe reţelele de socializare, a fost lansată o informaţie falsă referitoare la decesul unui protestatar din municipiul Brăila.

Infirmăm această informaţie! Niciuna dintre persoanele care s-au prezentat la unitatea de primiri urgenţe din Brăila nu a decedat. Reamintim că persoana prezentată pe reţelele de socializare, care ar fi fost agresată şi sângerează, întinsă pe asfalt, este tot o informaţie falsă, întrucât 'pata de sânge' era, de fapt, o eşarfă de culoare roşie.

Îi rugăm pe toţi cetăţenii care primesc această informaţie falsă să nu o distribuie", se afirmă într-o postare de pe pagina de Facebook a Jandarmeriei.

Estimările Ministerului de Interne

Ministrul de Interne a mai precizat că la protestele de marți seara au fost prezente, potrivit estimărilor, aprovimativ 14.000 de persoane şi s-au dat aproape 1300 amenzi în valoare de 670.000 de lei.