Astea sunt datele raportului Starea Națiunii pe luna martie, al Sociopol. Și datele sunt culese și procesate înainte de debutul manifestațiilor de protest din ultimele zile!

Am folosit semnele de exclamare pentru că sunt convins că pentru mulți este o surpriză ascensiunea senatoarei, dar e vorba de cei care analizează scena politică fiind rupți de realitatea din stradă.

Sociopol interpretează propriul sondaj privind încrederea în personalități prin prăbușirea cotei autorităților și de nevoia românilor de a ”umple” golul cu ceva.

Raed Arafat, la egalitate cu Emil Boc

Astfel, la încredere, clasamentul Sociopol pentru luna ce se încheie este: Raed Arafat – 27%, la egalitate cu Emil Boc,
primarul Clujului, un administrator care s-a remarcat în ultimul timp prin poziții contardictorii față de Guvern pe diverse teme.

Cu 26% cotă de încredere, urmează Gabriela Firea și Klaus Iohannis. Președintele, potrivit Sociopol, este constant sub 30%, dar Arafat este pentru prima oară sub acest prag de încredere.

Urmează, cu 22%, Diana Șoșoacă, având o creștere uriașă, de la 10%, acum câteva luni.

Florin Câțu este constant, cu un procent de 17%.

Urmează ”plutonul” de cei cu aproximativ 10%, unde regăsim mai toți liderii de la PSD, PNL și USR-PLUS.

O explicație pentru căderile de încredere o găsim la cifrele privind gradul de mulțumire legat de activitatea președintelui sau a premierului: peste 65% nemulțumiți de prestațiile celor 2.