Evenimentul Zilei > Politica > Șoșoacă le suflă în ceafă lui Arafat și Iohannis. Surprize în topul încrederii românilor în politicieni
Șoșoacă le suflă în ceafă lui Arafat și Iohannis. Surprize în topul încrederii românilor în politicieni

Șoșoacă le suflă în ceafă lui Arafat și Iohannis. Surprize în topul încrederii românilor în politicieni

Diana Șoșoacă pe locul 5 al încrederii românilor în personalități publice! La doar 5 procente de primul clasat, Raed Arafat, și la distanță mare de mai toți liderii din PSD, USR-PLUS și PNL.

Astea sunt datele raportului Starea Națiunii pe luna martie, al Sociopol. Și datele sunt culese și procesate înainte de debutul manifestațiilor de protest din ultimele zile!

Am folosit semnele de exclamare pentru că sunt convins că pentru mulți este o surpriză ascensiunea senatoarei, dar e vorba de cei care analizează scena politică fiind rupți de realitatea din stradă.

Sociopol interpretează propriul sondaj privind încrederea în personalități prin prăbușirea cotei autorităților și de nevoia românilor de a ”umple” golul cu ceva.

Raed Arafat, la egalitate cu Emil Boc

Astfel, la încredere, clasamentul Sociopol pentru luna ce se încheie este: Raed Arafat – 27%, la egalitate cu Emil Boc,
primarul Clujului, un administrator care s-a remarcat în ultimul timp prin poziții contardictorii față de Guvern pe diverse teme.

Cu 26% cotă de încredere, urmează Gabriela Firea și Klaus Iohannis. Președintele, potrivit Sociopol, este constant sub 30%, dar Arafat este pentru prima oară sub acest prag de încredere.

Urmează, cu 22%, Diana Șoșoacă, având o creștere uriașă, de la 10%, acum câteva luni.

Florin Câțu este constant, cu un procent de 17%.

Urmează ”plutonul” de cei cu aproximativ 10%, unde regăsim mai toți liderii de la PSD, PNL și USR-PLUS.

O explicație pentru căderile de încredere o găsim la cifrele privind gradul de mulțumire legat de activitatea președintelui sau a premierului: peste 65% nemulțumiți de prestațiile celor 2.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.