Evenimentul Zilei > Politica > Parlament: Solicitare de ultimă oră către SRI. Coldea și Maior, DIRECT VIZAȚI
Parlament: Solicitare de ultimă oră către SRI. Coldea și Maior, DIRECT VIZAȚI

Parlament: Solicitare de ultimă oră către SRI. Coldea și Maior, DIRECT VIZAȚI

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI a decis, astăzi, să transmită către Serviciul Român de Informații o scrisoare prin care solicită un răspuns dacă George Maior şi Florian Coldea au fost acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidenţiale din 2009.

Manda a precizat că la Comisia SRI a venit un răspuns din partea Serviciului la scrisoarea adresată de Comisia de anchetă privind prezidenţialele din 2009, iar parlamentarii din Comisia SRI au decis să solicite, la rândul lor, un răspuns pe această temă.

„A ajuns la Comisia de control al activităţii SRI un răspuns de la SRI pentru Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 şi am hotărât în plenul comisiei în unanimitate să transmitem noi către SRI o solicitare şi să ne spună în cel mai scurt timp posibil dacă persoanele din conducerea SRI, în speţă domnul Coldea şi domnul Maior, s-au aflat în ziua de… data de…la locuinţa pe care toţi o denumim generic sufrageria domnului Oprea. Astăzi vom transmite către SRI această solicitare şi aşteptăm răspunsul de la ea”, a precizat Manda.

El a explicat că, din punct de vedere procedural, SRI nu putea să trimită comisiei de anchetă un răspuns, ci doar comisiei de control al SRI.

„Aşa e procedura. Comisia de anchetă a solicitat SRI nişte detalii, SRI nu poate să transmită comisiei de anchetă, ci acestei comisii”, a spus Manda.

În privința răspunsului SRI, Manda a declarat că „vom decide săptămâna viitoare dacă documentul îl vom transmite comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 sau, dacă vom primi până la un anumit moment un răspuns din partea SRI mai detaliat, să vedem cât din ce conţine acel răspuns detaliat îl putem pune la dispoziţia comisiei de anchetă”.

Președintele Comisiei de control a activității SRI, senatorul PSD, Claudiu Manda, a dezvăluit, astăzi, care este structura listei prezentată de fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, privind cele 65 de persoane care ar trebui audiate pentru a susţine acuzaţiile sale privind existenţa unui „stat paralel”.