Lista lui Dragomir. Comisia SRI a DEZVĂLUIT cine sunt cele 65 de persoane care ar trebui AUDIATE
Editura Evenimentul si Capital

Lista lui Dragomir. Comisia SRI a DEZVĂLUIT cine sunt cele 65 de persoane care ar trebui AUDIATE

Daniel Dragomir
Autor: | | 6 Comentarii | 12634 Vizualizari

Președintele Comisiei de control a activității SRI, senatorul PSD, Claudiu Manda, a dezvăluit, astăzi, care este structura listei prezentată de fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, privind cele 65 de persoane care ar trebui audiate pentru a susţine acuzaţiile sale privind existenţa unui „stat paralel”.

„Am primit lista de la domnul Dragomir cu cele 65 de persoane și, așa cum v-am promis la întâlnirea precedentă, structura acestor persoane, așa cum am reușit să o facem noi într-o analiză în cadrul Comisiei, este următoarea: ofițeri SRI și foști ofițeri SRI – 11 persoane; oameni de afaceri – 13 persoane; persoane din presă – 11 persoane; persoane din justiție – 12 persoane; persoane din politică – 15 persoane; persoane din administrație – 3 persoane, nu am putut să-i catalogăm nici la justiție, nici la politică, nici la oameni de afaceri”, a declarat Manda, după ședința Comisiei SRI.

De asemenea, el a precizat că „suntem în posesia listei, vom decide să le invităm la audieri pe aceste persoane, abia după ce vom parcurge, împreună cu domnul Dragomir, elementele pe care el ni le poate spune”.

Acesta a adăugat că pe listă sunt persoanele despre care Daniel Dragomir a spus că au cunoştinţă de încălcări ale legii de către ofiţeri din SRI şi din conducerea Serviciului.

„În discuţia pe care am avut-o cu domnul Dragomir sunt diferite fascicule pe care dânsul le prezintă şi am considerat că este foarte important să îl luăm pe fiecare în parte. Dacă vorbim de primul pe care ni l-a prezentat şi l-am înţeles sunt persoane indicate în acea listă şi persoane indicate în discuţia cu domnia sa despre care ne-a spus că le putem invita şi care pot confirma sau dacă doresc să infirme lucrurile spuse de domnia sa, inclusiv documente pe care le putem evalua. Când ne-a prezentat această listă de 65 de persoane a vorbit inclusiv de celelalte dezvăluiri pe care le va face comisiei. Nu am făcut un calendar al invitării acestor persoane pentru că de abia de ieri până astăzi suntem într-o fază în care reluăm şi recitim stenograma, ne documentăm încă o dată şi o să stabilim împreună care sunt paşii de control, să verificăm informaţiile pe care domnul Dragomir le-a prezentat comisiei”, a mai spus preşedintele Comisiei SRI.

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, a fost audiat, ieri, în Comisia de control a activității SRI. Acesta a lăsat la comisie o listă de 65 de persoane, ofițeri activi sau în rezervă și persoane din alte zone, pentru a fi audiate.

„În susținerea afirmațiilor sale, Dragomir a dat exemple de persoane politice care au fost susținute de SRI, de ordine date de persoane din conducerea SRI și a dat inclusiv numele persoanei politice care a beneficiat de sprijin, urmează ca săptămâna viitoare să aducă și probe”, a susținut, ieri, Manda.

Dragomir a indicat Comisiei SRI un fost preşedinte al Camerei Deputaţilor care a beneficiat de sprijinul SRI, prin intermediul „culoarelor media”, urmând a aduce probe în acest sens.

„(Dragomir, n.r.) a dat exemple de persoane politice care au fost susţinute de SRI prin media, şi anume ordine date de cei din conducerea SRI, a indicat persoana care dădea ordine, a indicat persoana politică care a beneficiat de susţinerea aceasta. Săptămâna viitoare aduce probele care susţin acest lucru”, a spus Manda, ieri, după audierea lui Dragomir.

Dan Andronic despre Ziariști cu Epoleți. Cum s-au infiltrat SRI, SIE, Armata și Internele în presă.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate