Schimbări în trafic. Noi obligații pentru șoferi, în Capitală

Schimbări în trafic. Noi obligații pentru șoferi, în Capitală Sursa foto: Arhiva EVZ

Șoferii din Bucureşti ar putea fi amendați dacă  Primăria Capitalei va adopta un proiect de hotărâre prin care se urmărește descurajarea staționării mașinilor cu motorul pornit.

Șoferii din Bucureşti ar putea fi amendați dacă ţin motorul pornit în  apropierea spitalelor, școlilor, a căminelor de bătrâni şi a locurilor de joacă. Proiectul extinde şi dezvoltă o măsură adoptată de Consiliul Local Sector 6. Şi anume, prevede amplasarea unor indicatoare cu mesajul: Pentru sănătatea copiilor opreşte motorul când staţionezi.

Șoferii din Bucureşti s-ar putea alege cu noi amenzi

Consiliul Local, Sector 6, a votat amplasarea de semne informative în vecinătatea școlilor la propunerea campaniei: Opreste Motorul!

„Și motorul pornit în staționare (nu în trafic) contribuie la poluarea Bucureștiului. Mă bucur că ieri Consiliul Local al Sectorului 6 a votat amplasarea de semne informative în vecinătatea școlilor la propunerea campaniei: Opreste Motorul! Este un program de conștientizare în mai multe școli.

Ne puteți urmări și pe Google News

Împreună cu Părinţi de Cireșari- Piaţa Domenii și Ecopolis eu și Anamaria Gram Consilier General am pus la punct un proiect de hotărâre CGMB care să dezvolte această inițiativă la nivelul întregului București. Proiectul va fi depus zilele următoare și am speranța că va fi susținut și de colegi din alte partide având în vedere efectul benefic asupra tuturor dar mai ales asupra copiilor. Este păcat să decontăm confortul nostru în sănătatea lor”, a anunţat consilierul municipal USR Andrei Rigu.

Ar putea fi o imagine cu maşină şi text care spune „Pentru sănătatea copiilor, OPREȘTE MOTORUL CÂND STAȚIONEZI”

Șoferii din Bucureşti. Sursa foto: Facebook

Când vor intra în vigoare noile prevederi

Andrei Rigu a mai spus că prevederile ar urma să intre în vigoare peste şase luni. Mai mult, proiectul prevede şi amenzi.  Valoarea amenzii este mică. Scopul nu este sancționarea şoferilor, ci descurajarea staţionării cu motorul pornit.

„Nu intenţionăm să implementăm proiectul acum, în perioada rece, ci probabil în vreo şase luni de la adoptare. Pe la jumătatea primăverii, începutul verii va intra efectiv în vigoare. (...) Vrem să se înţeleagă sensul proiectului, faptul că trebuie să avem puţin mai multă grijă, mai ales în anumite zone”, a explicat Andrei Rigu.

Șoferii din Bucureşti, avertizați

Primăria Sectorului 6 a atras atenţia asupra faptului că gazele de eşapament sunt otrăvitoare şi periculoase. Primarul Ciprian Ciucu a anunţat că vrea să susţină implementarea proiectului aprobat în Sectorul 6 la nivelul întregii Capitale.

„După ce am publicat acel mesaj, ca de la părinte la părinte, cu oprirea motorului, atunci când ne aşteptăm copiii de la şcoală, am fost contactat de iniţiatoarele Campaniei: Opreşte Motorul să facem un pas înainte. Mai exact, să amplasăm astfel de semne informative în vecinătatea şcolilor.

Le-am propus sa facem trei paşi: adică, să ducem proiectul şi în Consiliul General (unde este blocat şi îl vom debloca cu ajutorul consilierului general Andrei Badiu) şi să amendăm legislaţia naţională pentru a se putea da amenzi (ca şi în Austria, Germania, unele state din SUA). La acest lucru s-a înhămat colegul meu deputatul Cristian Băcanu”, a scris Ciprian Ciucu.