Evenimentul Zilei > Social > Șocant! Un medic celebru cheamă românii în stradă:„Deschidem poarta dictaturii. Ceaușescu ar fi râs cu lacrimi”
Șocant! Un medic celebru cheamă românii în stradă:„Deschidem poarta dictaturii. Ceaușescu ar fi râs cu lacrimi”

Șocant! Un medic celebru cheamă românii în stradă:„Deschidem poarta dictaturii. Ceaușescu ar fi râs cu lacrimi”

Camera Deputaților a adoptat, joi, proiectul de lege prin care este instituită carantina și izolarea. Proiectul a stârnit numeroase critici.

Printre altele, legea prevede că cei care vor fugi din carantină sau izolare vor fi băgați în carantină instituționalizată pe cheltuiala proprie.

Izolarea prevede separarea fizică a persoanelor afectate de o boala infectocontagioasă sau a persoanelor purtătoare ale unui agent patogen, la domiciliu sau într-o unitate sanitară, în vederea monitorizării stării de sănătate și aplicării unui tratament pe baza consimțământului persoanelor si numai daca acest tratament se impune, în scopul vindecării și  reducerii gradului de contagiozitate.

Pentru persoanele asimptomatice, purtatoare de agent patogen, izolarea se va realiza la domiciliu sau locația declarată, cu exceptia situatiilor în care, pe baza datelor știintifice oficiale referitoare la tipul agentului patogen, calea de transmitere, și rata de transmisibilitate, se impune izolarea acestor persoane în unitățile sanitare, prevăzute prin hotărâre a Guvernului.

În acest context, medicul Adina Alberts, spune că prin această lege se deschide „poarta dictaturii”.

„Legea carantinării, un început în forță al naționalizărilor? Nicolae Ceaușescu ar fi râs cu lacrimi de ar fi fost azi printre noi. Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, pe scurt „Legea carantinării”, pare a fi un cal troian împins adânc în miezul democrației. Un articol din legea care s-a împotmolit, momentan, la Senat, specifică faptul că un „infectat” își poate pierde temporar, chiar și dreptul la proprietate, pe lângă faptul că poate fi luat cu forța din propriul domiciliu atunci când DSP-ul o cere!

Așadar, dragii mei, întrebați-mă să vă întreb! Deschidem poarta dictaturii?! Doar pentru că politicienii ne spun că dau o lege dură, pentru că ne vor binele, că vor să salveze vieți? Dar ce treabă au bunurile unui bolnav cu boala propriu-zisă?!

Alineatul 44, punctul 2: Carantina bunurilor se instituie pentru bunurile suspecte de a fi contaminate, mijloace de transport sau alte bunuri suspecte de a fi contaminate, sau distrugere, după caz. Procedura de decontaminare sau distrugere se stabileşte prin ordin al ministrului Sănătății.”

Amenzi de coșmar pentru cei care nu respectă carantinarea sau izolarea

Deci, ne luați casele, domnilor politicieni? Legiuți că ne veți distrugeți bunurile dacă dvs veți decide că este spre binele sănătății noastre?! Dacă ești suspect că ai fi infectat, practic nu mai ai nicio proprietate, pentru că orice ai atins se carantinează, nu? Nu credeți că mergeți mult prea departe, domnilor politicieni?! Vă reamintesc un vers din Imnul țării noastre democrate, domnilor politicieni:

„Viață în libertate ori moarte!, strigă toți”. Duminică, 12 iulie, ora 18.00, voi fi împreună cu colaboratorii mei, în Parcul Herăstrău, la intrarea dinspre Arcul de Triumf. Sunt nerăbdătoare să vă cunosc personal pe câți mai mulți dintre dvs, stimații mei prieteni virtuali!”, a scris medicul Adina Alberts pa pagina sa de Facebook.

Comisia juridică a Senatului a decis, sâmbătă, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni a dezbaterii asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea.