Evenimentul Zilei > Sport > Update. Adrian Mititelu, condamnat definitiv! A primit ani grei de închisoare
Update. Adrian Mititelu, condamnat definitiv! A primit ani grei de închisoare

Update. Adrian Mititelu, condamnat definitiv! A primit ani grei de închisoare

Patronul echipei FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, se arată astăzi în decizia Curții de Apel din Craiova.

UPDATE. Adrian Mititelu a oferit prima reacție după condamnare. „Am fost executat”, este de părere patronul lui FC U Craiova.

„Deși mi s-a furat o echipă întreagă, deși mi-au luat alții jucători, am ajuns tot eu să mă duc să fac pușcărie, pentru jucătorii furați de alții.

E o decizie care nu are nicio legătură cu aplicarea actului de justiție, este o condamnare făcută de mafia din justiție, deranjată de ce am făcut în acești ani. Am făcut fel și fel de plângeri, acum am fost executat. Este o execuție ordinară, fără nicio acoperire legală. Este vorba despre jucătorul Costea Mihai Alexandru, care a ajuns la Steaua în baza excluderii echipei Universitatea Craiova și nu în baza acelui act de transfer, care nu s-a mai finalizat. Toți cei 39 de jucători au fost luați prin actul de excludere, niciunul nu a plecat printr-un transfer.

Curtea de Apel București i-a achitat pe Sandu și pe Dragomir, iar eu sunt condamnat. Pentru un jucător care a ajuns la Steaua din postura de jucător liber de contract. Nu s-a furat niciun ban. Am probat. Sandu și Dragomir au fost achitați pentru cei 39 de jucători, inclusiv Mihai Costea.

O s-o atac pe căile extraordinare, o să-mi caut drepturile mai departe. Vă rog să mă credeți că este o mare nedreptate și fac pușcărie nevinovat. Nu am făcut nicio faptă ilegală, este un abuz și totul are legătură cu lupta mea de a reduce echipa în prim plan. Timpul va demonstra că fac închisoare total nevinovat”, a spus Adrian Mititelu, în cadrul emisiunii Liga Digi Sport.

Adrian Mititelu, patronul echipei de fotbal FC U Craiova,  trebuie să se ducă la închisoare în urma deciziei, așa cum precizează minuta instanței.

„În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent) condamna pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie”.

Hotărârea de astăzi, 5 noiembrie, este definitivă!

De ce a fost condamnat Adrian Mititelu

În 2016, Adrian Mititelu a fost trimis în judecată după ce procurorii DNA Craiova l-au acuzat de evaziune fiscală după un transfer făcut în Liga 1. Faptul că l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB în 2011, înainte de dezafilierea Craiovei, pentru 1,1 milioane de euro, deși lotul de jucători se afla la acel moment sub sechestrul Fiscului din cauza unor debite foarte mari către bugetul consolidat al statului și Mititelu nu ar fi avut voie să vândă pe nimeni, i-a adus condamnarea.

Adrian Mititelu, în război cu toată lumea

Adrian Mititelu este unul dintre personajele pitorești ale fotbalului românesc. Finanțatorul echipei FC U Craiova a intrat într-un război cu FRF, Olguța Vasilescu și lumea politică din România după ce echipa sa a fost exclusă din fotbal, iar în locul său a apărut CS U Craiova, care a intrat imediat în liga secundă. „Am văzut că Rotaru  (n.red. patronul CS U Craiova) se dă mare strateg de fotbal. Spunea lumea de mine că fac eu schimbările! Am auzit că el face schimbările la echipă. Toți antrenorii care au fost la el spun că le înaintează bilețelul cu jucătorii care să joace. Face schimbări și la pauză, e mai rău decât Gigi Becali. Doar că nu se arată.

Am auzit că sunt jucători care povestesc că Rotaru le spunea cum să dea cu piciorul în minge. E văzut ca un om calculat. De unde? Dacă nu avea stadionul nou, amintiți-vă cum jucau cu tribunele goale la Severin. Erau zero. Totuși, ei n-au jucat niciodată cu casa închisă. Se va juca așa abia când vom veni noi și Peluza Sud acolo”, a declarat Adrian Mititelu cu doar câteva zile înainte de condamnare.