Evenimentul Zilei > Social > Șoc pentru România. Adrian Streinu-Cercel spune când scăpăm de pandemie
Șoc pentru România. Adrian Streinu-Cercel spune când scăpăm de pandemie

Șoc pentru România. Adrian Streinu-Cercel spune când scăpăm de pandemie

Managerul Institutului „Matei Balş” din Capitală a avertizat că o persoană infectată contaminează alte 40 de persoane în numai 12 zile.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel îşi menţine declaraţia potrivit căreia românii pot răsufla ușurați abia  în 2023 când, în opinia sa, se va încheia pandemia în țara noastră.

„Da. Categoric, da! De la o persoană care este infectată în decursul unei serii de patru zile, alte trei persoane vor fi infectate, după încă patru zile alte nouă persoane vor fi infectate şi după încă patru zile încă 27 de persoane. Aşa se face că de la o persoană infectată în decurs de 12 zile vom avea 40 de persoane infectate”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

„Puteţi să faceţi un calcul simplu coroborat cu populaţia României şi să vedeţi cam în cât timp populaţia României va ajunge să treacă toată prin infecţie. Fiind un virus cu răspândire relativ lentă se va întinde pe circa doi ani de zile. Suntem în 2020, mai puneţi 2021, 2022 şi în 2023 s-ar putea să respirăm uşuraţi”, a adăugat Streinu-Cercel, scrie România Tv.

Pe de altă parte, Adrian Streinu- Cercel a precizat că susţine în continuare testarea în masă întrebare, deoarece „fără testare nu vom reuşi să depăşim cu uşurinţă această pandemie”.

Rafila: Trebuie regândit sistemului de sănătate

 

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății , este de părere că una dintre soluțiile salvatoare pentru România ar fi regândirea totală a sistemului de sănătate publică, de medici cu experiență.

Rafila estimează că lipsa de personal de la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică ar fi putut fi rezolvată încă din vară.

„Încercăm să găsim soluții pentru gestionarea unei situații, în loc să luăm măsurile într-un moment în care cifrele nu sunt atât de îngrijorătoare și putem face acțiuni care să prevină creșterea. Lipsa de capacitate la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică, cred că putea fi suplinită din vară”, a declarat Alexandru Rafila, scrie Antena3.

Potrivit lui Alexandru Rafila și lui Adrian Streinu- Cercel, resursele umane insuficiente sunt cele care creează probleme în gestionarea pandemiei în țaa noastră, și nu cele materiale.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: