O somitate medicală îi trage de urechi pe români. E o greșeală elementară
- Andrei Calin
- 18 octombrie 2020, 20:53
Este enervat pentru că mulți români nu respectă câteva norme banale.
Medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a avertizat, astăzi, că românii ar trebui să poarte masca de protecție din momentul în care ies din propriile locuințe. Și asta pentru a proteja cele mai expuse persoane în timpul pandemiei de coronavirus, cele în vârstă.
„Pentru ca persoanele în vârstă să poată să fie protejate și să nu intre în contact cu cei care pot să aducă virusul și dacă ne dorim și îi iubim și toți pretindem că îi iubim, dar pretindem atât de mult că îi iubim încât nu mergem cu mască pe staradă, nu ne spălăm cum trebuie pe mâini, nu facem lucrurile simple, și pe urmă, când venim acasă, ne apucăm și ne îmbrățișăm. Nu așa trebuie să meargă lucrurile dacă ne dorim ca cel puțin membrii familiei noastre să fie sănătoși”, a declarat Adrian Streniu-Cercel, care a continuat:
„Vreți un sfat? Feriți-vă dumneavoastră si pe cei din jurul dumneavoastră purtând masca în mod corect. Ați plecat din casă, masca pe figură! Masca vă apără, nu este dusmanul dumneavoastră, ba din contră, este prietenul dumneavoastră și vă salvează viața”, a spus Streinu-Cercel.
Adrian Streinu Cercel dă cărțile pe față. Fiecare dintre noi este direct responsabil
Când scăpăm de molimă. Profesorul Streinu Cercel dezvăluie ce se întâmplă cu spitalele
Legislația obligă purtarea măștii
Tot despre purtarea măștii vorbea săptămâna trecută și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.
„După cum știți, noi avem o legislație care, în acest moment, pune obligativitatea purtării măștii în spațiile închise, în transportul în comun, la birouri, în școli și adaptate de fiecare comitet județean pentru situații de urgență, în funcție transmiterea în comunitate în localitățile respective.
După cum ați putut vedea, sunt localități sau comitete județene pentru situații de urgență care au luat decizia de a purta mască la distanța de 100 de metri, să spunem, de școli sau în zonele aglomerate publice – în târguri, în piețe, în oboare. Rămâne în funcție de evoluția fiecărei localități în parte să se ia aceste decizii”, afirma oficialul.