Evenimentul Zilei > Actualitate > Șoc în România! A fost găsit mort în propria casă. Locul de muncă ce pare urmărit de blestem
Șoc în România! A fost găsit mort în propria casă. Locul de muncă ce pare urmărit de blestem

Șoc în România! A fost găsit mort în propria casă. Locul de muncă ce pare urmărit de blestem

Pe 3 decembrie, un ziar local a anunțat decesul unui salariat al Carierei Roșiuța. Se pare că este al doilea angajat care este găsit mort în propria locuință, un incident asemănător fiind anunțat de liderul Sindicatului Solidaritatea pe 29 octombrie.

Un alt salariat al secției Mecanică din cadrul Carierei Roșiuța a fost găsit mort în propria locuință. Bărbatul locuia în Noapteșa, comuna Șișești, în Mehedinți. Decesul a fost constatat joi seara și comunicat către unitatea minieră, se arată în publicația Gorjeanul. Conform acestei surse, colegii au fost șocați de tragica veste, mai ales că în urmă cu doar câteva luni și-au mai pierdut un coleg într-un mod asemănător.

CE Oltenia a pierdut numărul decedaților, săptămânal fiind constatat cel puțin un deces în rândul angajaților, precizează sursa citată anterior.

Un incident asemănător a avut loc pe 29 octombrie, când un alt salariat, lăcătuș mecanic, s-a stins din viață. Acesta a fost găsit mort în pat de către soție. Cei doi nu dormeau împreună, iar femeia a observat să partenerul de viață nu s-a trezit să meargă la muncă. Când a mers la el, acesta era deja mort, suferind în timpul nopții un infarct. Bărbatul avea 54 de ani.

„Acesta era mort în pat, iar soția a constatat că soțul nu s-a trezit să meargă la serviciu. Femeia avea grija de cele două fete și dormea în cameră cu copii. Colegii de muncă spun că Doru ar fi făcut infarct. Acest salariat avea dosar de pensionare, dar urmare a legii nepuse în aplicare, omul mergea în continuare la serviciu”, a spus liderul de sindicat din CEO, conform gorjeanul.ro.

Minerii și energeticienii cer micșorarea vârstei de pensionare

În octombrie, atunci când liderul de sindicat a anunțat încă un deces în rândul angajaților de la Cariera Roșiuța, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, a reacționat dur, criticând autoritățile. Acesta susține că minerii și energeticienii așteaptă ca statul să le micșoreze vârsta de pensionare, însă nu se ia nicio decizie în acest caz.

„Minerii și energeticienii din subunitățile C.E.Oltenia ne anunță că în această săptămână ne-au mai murit doi colegi! Este vorba de Badoiu Dorel de la Cariera Roșia și de Luca Doru de la Cariera Roșiuța. Ambii au peste 35 de ani de muncă, 35 de ani de contributivitate la sistemul de pensii, dar pentru că nu le-au fost recunoscute condițiile speciale de muncă, ei n-au mai apucat nici măcar o zi de pensie! Guvernul României și SISTEMUL continuă ABUZUL prin care țin blocată legea 197, făcând astfel economii pentru pensiile nesimțite ale PRIVILEGIAȚILOR SISTEMULUI, iar minerii și energeticienii sunt din ce în ce mai îmbătrâniți și bolnavi, cu speranța de viață tot mai redusă spre sfârșitul activității! Cu toate că legea 197/2021 oferă oportunitatea de a întinerii forța de muncă din C.E.Oltenia prin pensionarea lucrătorilor bătrâni și bolnavi, și angajarea în locul lor a tinerilor din județ care oricum nu își pot găsi un loc de muncă, Guvernul României continuă să supună minerii și energeticienii unui GENOCID SOCIAL prin care continuă să moară din ce în ce mai mulți, fiind în timpul activității, fără a mai prinde pensionarea după ce au contribuit zeci de ani pentru sistemul de pensii!”, a spus Manu Tomescu în luna octombrie.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.