Evenimentul Zilei > Social > Situaţie tensionată la Lisabona! Compania TapPortugal a anulat două zboruri spre România, în timp ce consulul României în Portugalia a fost REVOCAT
Situaţie tensionată la Lisabona! Compania TapPortugal a anulat două zboruri spre România, în timp ce consulul României în Portugalia a fost REVOCAT

Situaţie tensionată la Lisabona! Compania TapPortugal a anulat două zboruri spre România, în timp ce consulul României în Portugalia a fost REVOCAT

Situaţie tensionată la Lisabona, după ce 35 de turişti români care ar fi trebuit să revină în ţară sunt blocaţi în Portugalia, în urma anulării fără nicio explicaţie a două zboruri spre România operate de TapPortugal.

Premierul Mihai Tudose a decis, luni, revocarea consulului României în Portugalia, Alina Oana Dociu, după ce aceasta nu a gestionat corespunzător problema turiştilor români blocaţi în Lisabona, de mai bine de două zile, după ce zborul lor anulat de două ori.

 

Românii ar fi trebuit să revină duminică noaptea în ţară, după ce zborul iniţal, programat sâmbătă, a fost anulat. Oamenii au ajuns la aeroportul din Lisabona de unde au fost duşi, din nou, la un hotel, după ce cursa a fost anulată de compania aeriană TAP Portugal, fără a da explicaţii turiştilor sau agenţiilor, potrivit informaţiilor transmise de Paralela 45, relatează Mediafax.

 

Cei 35 de turişti plecaţi în vacanţă în Madeira zburau spre Bucureşti, prin Lisabona.

 

Mai mulţi turişti români, între care şi copii mici, care urmau să se întoarcă din Lisabona la Bucureşti sunt ţinuţi într-un hotel din capitala Portugaliei, de sâmbătă, după ce două curse către România au fost anulate.

 

"Suntem în jur de o sută de persoane, care ar fi trebuit să plecăm din Lisabona, la ora 00:15, cu TAP Portugal – zborul numărul 1324. În aeroport, răspunsul standard a fost "We don`t know, yet". Am fost aduşi la un hotel, în jurul orei 1:30, iar la 12.00, am fost obligaţi să eliberăm camerele. Încă nu ştim mare lucru despre întoarcerea acasă. Au fost grupuri mici de turişti, care au plecat, deja, cu alte companii aeriene, cu escale în alte oraşe", a povestit, duminică, în jurul orei 15.00, pentru Mediafax, unul dintre turiştii ţinuţi în Lisabona, Mihaela Drăguşanu.

 

Ambasada României în Portugalia are în atenţie situaţia cetăţenilor români blocaţi în Lisabona, după ce zborul lor a fost anulat, reprezentanţii misiunii diplomatice aflându-se în permanentă legătură cu turiştii, potrivit unui răspuns al Ministerului Afecerilor Externe.

 

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism transmite că este nemulţumită "de modul neprofesionist în care TAP Portugal tratează problema turiştilor români blocaţi la Lisabona."

 

"Anularea zborului 1324, din 27 august, ora 00.15, nu a fost anunţată şi agenţiilor de turism care au vândut pachete de vacanţă cu transport pe această cursă, şi nici anularea cursei următoare, din 28 august, ora 00.15, pe care o mare parte din turiştii blocaţi la Lisabona fuseseră relocaţi. ANAT va căuta soluţii pentru întoarcerea acasă a turiştilor şi va cere despăgubiri TAP Portugal pentru situaţia creată", precizează ANAT.