Simona Halep a aflat de ce nu a primit un wildcard la Roland Garros. Motivul invocat de organizatori

Simona Halep a aflat de ce nu a primit un wildcard la Roland Garros. Motivul invocat de organizatori Simona Halep/Sursa Foto: Arhiva EVZ

Simona Halep a aflat motivul deciziei de a nu juca la Roland Garros. Organizatorii turneului de Grand Slam de la Paris au dezvăluit de ce nu i-au dat acel wildcard campioanei din 2018.

Simona Halep a aflat acum de ce nu a primit un wildcard la Roland Garros

Chiar dacă Simona Halep a scăpat de suspendarea primită în cazul de dopaj, după ce TAS i-a redus pedeapsa de la 4 ani la 9 luni, și a revenit în circuit luând-o de la zero, nu poate participa la turneul de Grand Slam de la Paris. 

Este știut faptul că Simona Halep si-a dorit foarte mult să revină la Roland Garros. Dar oganizatorii turneului au decis să ofere wildcard-uri pentru alți sportivi despre care nici nu se prea știa. Iar directoarea turneului de Grand Slam de la Paris a venit cu explicații în acest caz.

Amelie Mauresmo a explicat de ce Simona Halep nu a avut parte de un wildcard și la turneul de Grand Slam de la Paris, știind foarte bine că a primit câte un wildcard la turneele de la Miami, Oeiras, Madrid, Rabat și Paris (Trofeul Clarins).

Ne puteți urmări și pe Google News

„Dacă Simona ar fi fost exonerată în apelul ei de la tribunalul sportiv, poate că am fi luat o altă decizie. Astăzi, ea nu a fost exonerată de pedeapsă. Am simțit să favorizăm alte jucătoare și sportive din Franța, unele mai tinere, mai degrabă decât Simona, având în vedere tot ce s-a întâmplat. Mai era și Caroline Wozniacki, care făcuse o cerere. Acestea sunt alegeri foarte grele de făcut. Știm că provocăm dezamăgire și întotdeauna este dificil”, a declarat Amelie Mauresmo.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Simona Halep. Sursa foto: Facebook

În schimb avem patru românce pe tabloul principal

Pe tabloul principal de la turneul de Grand Slam de la Paris le avem pe  Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Irina Begu.

1. Sorana Cîrstea (locul 30 WTA și cap de serie 28 la Paris) va da în runda inaugurală peste Anna Blinkova (locul 45 WTA). Sorana conduce cu 1-0 în meciurile directe cu rusoaica: 6-2, 6-1, la Dubai în 2020.

2. Ana Bogdan (63 WTA) se va duela în turul întâi cu franțuzoaica Elsa Jacquemot (locul 150 WTA - beneficiară de wildcard). Va fi primul meci direct.

3. Jaqueline Cristian, locul 67 WTA, va juca cu Jelena Ostapenko în runda inaugurală. Letona este favorită nouă la Paris și a cucerit trofeul la ediția din 2017. Jaqueline a câștigat singurul meci direct, scor 6-3, 7-6(9), la St. Petersburg în 2021.

4. Irina Begu (127 WTA - clasament protejat) va debuta la Roland Garros contra unei jucătoare venită din calificări sau a unei sportive lucky loser. Turneul de la Roland Garros va avea loc în perioada 26 mai - 9 iunie, informează eurosport.ro.