Evenimentul Zilei > Politica > Silvio Berlusconi, internat de urgenţă. Ce se întrâmplă cu fostul premier italian
Silvio Berlusconi, internat de urgenţă. Ce se întrâmplă cu fostul premier italian

Silvio Berlusconi, internat de urgenţă. Ce se întrâmplă cu fostul premier italian

Silvio Berlusconi a fost internat la spital în Monaco după ce a suferit probleme cardiace, a declarat joi (14 ianuarie) un purtător de cuvânt și medicul său.
Silvio Berlusconi, în vârstă de 84 de ani, se află internat la Spitalul din Monaco. Se va întoarce acasă în câteva zile, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia.

Medicul său personal, Alberto Zangrillo, a declarat agenției de știri ANSA că a făcut luni o vizită urgentă la Berlusconi acasă în sudul Franței, deoarece prezenta bătăi neregulate ale inimii. După ce l-a consultat pe Silvio Berlusconi acesta a considerat că ar trebui internat imediat într-un spital din apropiere.

Medicul a considerat că ar fi fost prea riscant să fie adus înapoi în Italia

Fostul premier a fost internat timp de 11 zile, în septembrie, după ce a contractat noul coronavirus. Silvio Berlusconi a declarat atunci că a fost „poate cea mai dificilă încercare din viața mea”.

El a contractat coronavirus după ce s-a întors dintr-o vacanță la vila sa de lux din Sardinia. Și doi dintre copiii săi s-au infectat, la fel ca și însoțitoarea sa Marta Fascina.

„Mulțumesc cerului, datorită medicilor, am trecut peste ceea ce a fost poate cea mai dificilă încercare din viața mea”,  a spus el în timp ce pleca din spital.
Silvio Berlusconi a fost contaminat cu noul coronavirus şi a fost internat cu pneumonie în spitalul San Raffaele din Milano.

Liderul Forza Italia se afla în oraşul francez Valbonne, în apropiere de Nisa, când a avut această problemă cardiacă.

Silvio Berlusconi, care a fost prim-ministru al Italie de trei ori 1994 și 2011, a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord deschis în 2016.

Silvio Berlusconi este în continuare liderul partidului de opoziţie Forza Italia

Problemele lui cardiace intervin în contextul în care Italia este din nou în haos politic. Totul se datorează faptului că o mică formaţiune a ieşit din coaliţia de la guvernare.  La ora actuală lipseşte o majoritate în Parlament.

Se spune că unii parlamentari ai Forza Italia ar putea fi de acord să susţină actualul guvern pentru a preveni organizarea de alegeri anticipate.