Temutul interlop Vasile Balint, alias Sile Cămătaru, susține că a fost victima unor erori judiciare și a cerut despăgubiri, în instanță.

Vasile Balint, alias Sile Cămătaru, a deschis un proces împotriva Administrației Naționale a Penitenciarelor și a Statului Român, prin Ministerul Finanțelor, solicitând ca instituțiile respective să plătească pentru niște erori judiciare comise în cazul său.

Conform legii, persoana care a fost condamnată definitiv, indiferent dacă pedeapsa aplicată sau măsura educativă privativă de libertate a fost sau nu pusă în executare, „are dreptul la repararea de către stat a pagubei suferite în cazul în care, în urma rejudecării cauzei, după anularea sau desfiinţarea hotărârii de condamnare pentru un fapt nou sau recent descoperit care dovedeşte că s-a produs o eroare judiciară, s-a pronunţat o hotărâre definitivă de achitare”, scrie Spynews.

O nouă condamnare pe numele interlopului

Sile Cămătaru a primit, recent, o nouă condamnare definitivă, care se adaugă la pedeapsa de 5 ani și 6 luni pe care o execută deja.

La data de 11 decembrie 2017, după ce a fost condamnat definitiv în celebrul dosar al „Clanurilor”, acesta a fost prins, la momentul introducerii în penitenciarul Rahova, cu mai multe bunuri interzise în penitenciar, care erau ascunse în bagaje. Este vorba despre două încărcătoare de telefon mobil, două telefoane și mai multe cartele.

Cum comunică cu familia?

Sile Cămătaru vorbește cu familia lui prin skype din pușcărie. Dezvăluirea a fost făcută chiar de către fiul său. Astfel, Dani a filmat un scurt moment video în care copiii și nepoții intrelopului Sile Cămătaru se află în sufragerie și urmăresc pe ecranul televizorului imagini cu acesta, direct din din celula de detenție.

Vasile Balint poartă niște căști și comunică cu rudele sale, cel mai probabil prin aplicația Skype. „Te iubesc cel mai mult, de-abia astept să vii acasa”,  a postat Dani, fiul interlopului. „Liberare ușoară pentru tata Sile Centaurul României!”, a scris un amic al familiei lui Sile Cămătaru.