În acord cu misiunea sa publică, TVR vine în sprijinul persoanelor care nu pot participa la Sfânta Liturghie în biserici şi capele, în contextul adoptării măsurilor de diminuare a riscurilor de răspândire a epidemiei de coronavirus – COVID 19, conform hotărârilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

În luna martie, TVR 2 va prelua şi va difuza în direct din Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif din Bucureşti atât Sfânta Liturghie de la ora 10:30, în zilele de duminică ale perioadei de restricţii în ceea ce priveşte numărul participanţilor la celebrările din biserici, cât şi Slujbele conform tradiţiei liturgice a Bisericii Romano-Catolice din două zile care au o însemnătate deosebită: 19 martie – Sărbătoarea Sfântului Iosif şi 25 martie, Buna Vestire.

Transmisiuniile vor putea fi urmărite atât la televizor, cât şi pe canalul de YouTube al Televiziunii publice şi pe platforma online TVR+.
Arhiepiscopia Romano-Catolica oferă semnal gratuit în vederea realizarii transmisiunilor, iar Sfânta Liturghie va fi special concepută pentru a putea fi urmărită de către enoriaşi prin intermediul televizorului.

Programul transmisiilor în direct desfăşurate în luna martie din Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti este următorul:
– În zilele de duminică, 15, 22, 29 martie, în intervalul orar 10:30-11:30
– Joi, 19 martie şi miercuri, 25 martie, în intervalul orar 17:00-18:00.