Șerbet de pepene roșu. Desertul ideal pentru caniculă, te răcorește instantaneu

Șerbet de pepene roșu. Desertul ideal pentru caniculă, te răcorește instantaneu Sursa foto: https://retetesivedete.ro/

Pepenele roşu este un fruct bogat în substanţe nutritive, aşa că e bine să îl consumi mai des vara. Conţine licopen, un antioxidant cunoscut pentru faptul că se găseşte şi în roşii şi care este legat de reducerea riscului de cancer, precum şi reducerea riscului de a face alte boli.

Șerbet de pepene roșu. Ingrediente puține, gust savuros şi răcoros. Pepenele roşu conţine, de asemenea, conţine antioxidanţi puternici, care îţi vor ajuta pielea să se menţină sănătoasă. Aşa că astăzi, pentru a profita din plin de beneficiile pepenelui, vă recomandăm o reţetă simplă de şerbet de pepene roşu.

Dacă faceți parte din categoria celor care iubesc pepenele sub orice formă, e momentul să încercați și minunatul șerbet. Un răsfăț pentru orice pofticios care dorește să se răcorească cu un desert uşor.

Șerbet de pepene roșu. Ingredientele necesare

Pentru a savura acest desert, mâncați șerbetul de pepene roșu la pahar, cu înghețată de ciocolată deasupra, pregătită tot în casă. E o combinaţie incredibil de bună şi răcoroasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a pregăti rețeta veche de șerbet de pepene, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300 ml apă,
  • 175 g zahăr,
  • o jumătate de pepene roșu.

Cum se prepară înghețata

Pentru înghețată aveți nevoie de 10 linguri cu lapte, 10 linguri cu zahăr, 2 linguri cu ness, 5 ouă, 500 g frişcă. Pentru decor vă mai sunt necesare câteva frunze de decor.

Pregătiți înghețata. Fierbeți laptele împreună cu zahărul și ness-ul și aveți grijă să amestecați continuu. Lăsați să se răcească, apoi adăugați ouăle.

Bateți cât mai bine albușurile, până când se transformă într-o spumă tare. Încorporați apoi în compoziția de ness și frișcă. Puneți totul într-o casoletă pe care o veți introduce în congelator pentru cel puțin trei ore.

Sursa foto: retetesivedete.ro

Cum se prepară șerbetul

Pentru a pregăti șerbetul, fierbeți apa cu zahărul până ce se topește, apoi lăsați la răcit. Curățați bine pepenele de coajă și sâmburi, tăiați în bucăți mai mici și pune în mixer. Amestecul obținut se va amesteca cu siropul răcit și se va pune la congelator. Amestecați din când în când.

După ce șerbetul e înghețat, puneți în pahare, așezați deasupra înghețata, atât cât vă poftește, dar și cuburi mai mici de pepene. Nu uitați să ornați cu mentă. Pepenele roșu este o sursă excelentă de vitamine, hidratează foarte bine organismul, ajută la curățarea rinichilor și este un bun prieten al celor care suferă de anemie.

Sursa: retetesivedete.ro.