Evenimentul Zilei > Actualitate > Șeful de la Infecțioase avertizează: Va fi cumplit! Medici decid cine trăiește și cine moare!
Șeful de la Infecțioase avertizează: Va fi cumplit! Medici decid cine trăiește și cine moare!

Șeful de la Infecțioase avertizează: Va fi cumplit! Medici decid cine trăiește și cine moare!

Imagini precum cele din spitalele italiene, unde medicii au fost obligați să aleagă între cei care vor muri și cei care vor fi cuplați la un aparat de respirație artificială, se vor putea vedea foarte curând în România.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din București, medicul Emilian Imbri, a lansat un avertisment dur în ceea ce privește epidemia de coronavirus. Imbri susține că nimeni nu poate ști cum va evolua pandemia de coronavirus, dar ce este sigur, este faptul că numărul persoanelor infectate crește de la o zi la alta, iar acest lucru arată trendul care va urma, și anume unul de creștere.

Doctorul Imbri arată cu degetul spre școlile din România care au devenit focare de infecție cu noul coronavirus dar și spre persoanele adulte care s-au întors din concedii și care acum au mers la locurile lor de muncă.

„E o situatie greu de gestionat. Mă refer la spitalizarea celor care trebuie sa beneficieze si de spital. Daca numărul celor care se infectează creste si simptomatologia le-ar permite sa stea la domiciliu, lucrurile nu ar fi îngrozitoare. Din păcate şi spitalizarea are niste limite. Sunt niste spaţii care, ca si număr, pot să crească prin alocarea sau distribuirea şi a altor unitati sanitare în zona COVID.

Cand spunem ca la ATI avem un număr limitat de paturi, si sigur ca probabil aceastea vor creste ca număr, te sperii. Trebuie luat in calcul ca numărul total de paturi din tară pentru toate terapiile este suficient de mare si mai pot fi alocate paturi pt COVID. Deja erau previzibile lucrurile acestea. Începutul scolii a fortat şi intoarcerea din concedii a parintilor si s-a dublat numărul celor care se intorc al serviciu. Ne aşteptăm sa mai cresca numărul celor infectați. Noi incercam zilnic sa tinem pasul, asigurând un rulaj. Asigurăm plecarea celor care pot să plece liniștiți din spital și să stea acasa, doar sa se izoleze”, a spus Emilian Imbri la România TV.

Record de infectați

Ziua de miercuri, 30 septembrie 2020, a venit cu un record în ceea ce privește numărul persoanelor infectate. Statistica a trecut de 2.100 de cazuri, cu peste 700 de cazuri mai mult față de ziua de marți, 29 septembrie 2020.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 2.158 de cazuri de infecţie cu coronavirus în ultimele 24 de ore după efectuarea a 26.021 de teste. Este cel mai mare număr de persoane infectate cu COVID-19 de la începutul pandemiei în România. La Terapie Intensivă sunt internaţi 550 de pacienţi. De asemenea, 33 persoane infectate cu coronavirus au murit.

Premierul Ludovic Orban s-a declarat îngrijorat în legătură cu numărul record de cazuri noi de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Şeful Executivului a anunţat că în cadrul videoconferinţei de la Ministerul Afacerilor Interne se va face o analiză „foarte serioasă” după ce Grupul pentru Comunicare Stratigică a anunţat, miercuri, 2.158 de infectări cu noul coronavirus, cel mai mare număr de cazuri noi de la debutul pandemiei de COVID-19 în România.