Evenimentul Zilei > Politica > UPDATE. Orban a făcut o ședință de urgență. Înfrângere majoră pentru UDMR. Apar noi funcții
UPDATE. Orban a făcut o ședință de urgență. Înfrângere majoră pentru UDMR. Apar noi funcții

UPDATE. Orban a făcut o ședință de urgență. Înfrângere majoră pentru UDMR. Apar noi funcții

Marți, liderii coaliției de guvernare s-au reunit într-o ședință, în biroul lui Ludovic Orban, președintele PNL. Premierul Florin Cîțu nu participă la această întrunire.

Liderii coaliției de guvernare, băgați în ședință de urgență.

UPDATE: „Nu este pentru prima dată când premierul  Florin Cîțu a lipsit de la ședința coaliției. Liderii nu au  discutat despre soarta ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. În schimb, cei patru președinți de partide au luat o decizie cu privire la Avocatul Poporului.

Mai exact, în această funcție va fi propusă o persoană cu care toți liderii coaliției va fi de acord și nu va mai fi numită doar de către UDMR, așa cum se discutase inițial. De asemenea, liderii au stabilit că vor fi modificate legile de funcționare alte TVR și a Radioului public astfel ca funcțiile să ajungă pentru toate trei partidele aflate la guvernare”, transmite Antena 3.


Marți, liderii coaliției de guvernare s-au reunit într-o ședință, în biroul președintelui PNL, Ludovic Orban, președintele PNL. Premierul Florin Cîțu nu ia parte la această reuniune deoarece este plecat într-o vizită de lucru în Craiova.

Printre altele, liderii vor discuta despre subiecte sensibile precum soarta lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, dar și despre moțiunea simplă depusă împotriva lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei, transmite Antena 3.

Liderii coaliției de guvernare, băgați de urgență în ședință

Senatul va dezbate şi vota, marţi, moţiunea simplă intitulată „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie” prin care cei 41 de semnatari, senatori PSD, solicită demiterea „imediată” a ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

„Dacă o putere străină ostilă şi-ar fi propus să destabilizeze economia naţională şi producţia românească, cea mai rapidă cale de a realiza acest obiectiv ar fi fost să îl pună pe Claudiu Năsui ministru al Economiei. Niciun fel de forţe oculte externe şi nici cele mai perfide planuri de subminare a unei economii naţionale nu ar fi reuşit, într-un an de zile, dezastrul produs de Claudiu Năsui în fruntea Ministerului Economiei, în doar 70 de zile”, se arată în moţiunea simplă depusă la Senat, săptămâna trecută.

Senatorii PSD îl acuză pe ministrul Năsui, pe care îl consideră ”un ministru penal”, că nu a redactat hotărârea de Guvern pentru organizarea instituţiei pe care o conduce, după desprinderea de Ministerul Energiei.

Iniţiatorii moţiunii mai susţin că ”cei care profită de pe urma prezenţei lui Claudiu Năsui la Ministerul Economiei sunt doar securiştii din spatele său şi firmele controlate de familia Năsui”.