Valul 3 al pandemiei, privit cu precauție de premierul Cîțu. Ce a solicitat în ședința CNCCI

Valul 3 al pandemiei, privit cu precauție de premierul Cîțu. Ce a solicitat în ședința CNCCI

Premierul Florin Cîțu a participat duminică la ședința de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI). El a scris pe o rețea de socializare că este preocupat ca personalul medical să aibă tot ce au nevoie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei.

Valul 3 al pandemiei privit cu precauție de premierul Cîțu. Cîțu declară că autorităţile se pregătesc pentru creşterea numărului de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2. Este o măsură de precauţie.

În cadrul ședinței primul-ministru a avut mai multe cereri urgente. Printre acestea se numără creșterea numărului de paturi la ATI, sau continuarea vaccinării „în forță”. Nu în ultimul rând Cîțu s-a arătat preocupat de echipamentele de protecție pentru medici și de planul de detașări de cadre medicale. Acolo unde situația o va impune.

„Am participat la ședința CNCCI, de astăzi , pentru că vreau sa ma asigur că pacienții și personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei. Deocamdată, in România nu este o creștere accelerată a infectărilor și putem sa împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm și dacă respectăm măsurile de protecție. Ne pregătim însă și pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauți și a nu fi luați prin surprindere .

Ne puteți urmări și pe Google News

Solicitările de ultimă oră ale premierului

Din acest motiv am cerut : 1. Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente in lupta anti-COVID.

2. Asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19.

3. Asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale.

4. Un plan clar pentru situația in care va fi nevoie de detașări de cadre medicale.

5. Continuarea vaccinării in forță.

Nu trebuie sa uităm ca evoluția pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autorități. Ne vaccinăm, respectăm măsurile de protecție și așa salvăm vieți. #RomaniiTrebuieSaStie”, a scrie Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Valul 3 al pandemiei privit cu precauție de premierul Cîțu. Premierul a vorbit, zilele trecute și despre noi măsuri de restricție care ar putea intra în vigoare. El a solicitat ca, în zonele cu număr mare de cazuri și unde sunt locuri libere la vaccinare, să se permită vaccinarea celor din etapa 3.