Evenimentul Zilei > Justitie > Premierul Florin Cîțu a fost dat în judecată. I se solicită despăgubiri de 50.000 de lei
Premierul Florin Cîțu a fost dat în judecată. I se solicită despăgubiri de 50.000 de lei

Premierul Florin Cîțu a fost dat în judecată. I se solicită despăgubiri de 50.000 de lei

Premierul Florin Cîțu a fost dat în judecată de Valerian Stan, publicist, ofițer în rezervă, jurist, dar și profesor universitar la Universitatea din București. Acesta s-a simțit lezat de faptul că primul ministru i-a denumit “teroriști” pe cei care nu respectă măsurile anti-COVID.

Premierul Florin Cîțu a fost dat în judecatăValerian Stan a anunțat că îi solicită lui Florin Cîțu despăgubiri de 50.000 de lei.

El a postat în mediul online cererea de chemare în judecată.

„CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ a domnului Florin Cîțu, prim-ministrul Guvernului României, cu adresa de citare la Palatul Victoria, Piaţa Victoriei nr 1, Sector 1, Bucureşti, solicitând obligarea acestuia la plata de despăgubiri către subsemnatul în cuantum de 50.000 de lei.

La data de 12 martie 2021, în cadrul conferinței de presă organizată la sediul Guvernului, primul ministru a afirmat că atitudinea persoanelor care ‘se împotrivesc acțiunilor pe care le ia Guvernul de a opri pandemia sunt similare cu acțiunile unor teroriști’. Ca Anexa 1 depun fotocopie a declarației primului ministru.

Din lectura declarației domnului Florin Cîțu rezultă că, potrivit aprecierii sale, sunt similare acțiunilor teroriste opiniile critice formulate în spațiul public la adresa a ceea ce acesta a numit ‘acțiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia’”, se precizează în postare.

Discriminare și lezare a deminității umane

Premierul Florin Cîțu a fost dat în judecată. Totodată, Valerian Stan susține că declarația lui Florin Cîțu, premierul României, ar reprezenta o discriminare, dar și o „lezarea a demnității umane”.

Premierul Câțu a declarat, vineri, că persoanele care sunt împotriva măsurilor luate de Guvern pentru stoparea pandemiei de COVID-19 au atitudine de “teroriști”. Afirmația șefului Executivului a deranjat foarte multe persoane, din diverse domenii.

„În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor acţiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măştii în spaţiul public, există o campanie împotriva măsurilor de distanţare şi există o campanie împotriva vaccinării. Din punctul meu de vedere, aceste acţiuni sunt similare cu acţiunea unor terorişti, pentru că a zădărnici această activitate a Guvernului, care are ca obiectiv îmbunătăţirea sănătăţii tuturor românilor, este o acţiune care încearcă să submineze autoritatea statului, fără date. Repet, trebuie să ne uităm întotdeauna la specialişti, de acolo ne vin informaţiile”, a declarat șeful Executivului, scrie Gândul.