Valerian Stan despre Rețeaua Soros: Când va lămuri Monica Macovei relația ei cu Securitatea?
- Simona Ionescu
- 18 aprilie 2020, 16:45
Publicăm finalul unui material exploziv semnat de cunoscutul justițiar Valerian Stan, fost președinte al Alianței Civice. Primele două părți apărute în EVZ sunt intitulate „Valerian Stan acuză: CEDO, penetrată de rețelele lui Soros și Securitatea lui Ceaușescu. Judecătorii își întemeiază deciziile pe falsuri” și „Valerian Stan expune tentaculele lui Soros de la CEDO. Prima listă a GDS concepută de Gabriel Andreescu a prefigurat Rețeaua Soros din România”.
Judecătorul Péter Paczolay modifică istoria României
”La 19 iulie 2013, președintele Secției, Josep Casadevall, din partea Principatului Andorra, decide comunicarea Cererii Guvernului; anterior, prin Situația de fapt, stabilește (cum ar fi putut altfel?) că Gabriel Andreescu, membru al CPUN, fondator al GDS și acționar Humanitas, a avut calitatea de politician. În 2015, Casadevall pleacă însă, și vine președinte ungurul András Sajó, colegul lui Renate Weber și Gabriel Andreescu din rețeaua lui Soros. În 2017 pleacă și András Sajó (căruia de asemenea m-am adresat cerându-i ca soluționarea dosarului să se facă cu imparțialitate) – iar succesorul maghiar face parte din completul de 3 care îmi declară Cererea ca „vădit nefondată” (!) și în consecință și inadmisibilă (formulă care îmi închide orice cale de atac).
Motivarea? O mare rușine (să mă ierte judecătorii onești ai CEDO). Dacă judecătorii Tribunalului București au avut măcar decența să susțină sec că Andreescu n-a fost politician/ n-a exercitat o poziție oficială (fără să mai recurgă și la vreo altă malversațiune), oamenii lui Soros, și posibil și securiștii lui Ceaușescu, au avut la CEDO cinismul unei fals fabulos. Ei au decis că Andreescu n-a fost ce-a fost pentru că nici CPUN n-a fost ce-a fost de fapt: adică “organul provizoriu al puterii de stat cu atribute legislative” (astfel cum însuși acest organ și-a definit propriul statut prin Comunicatul din 17 februarie 1990, publicat în Monitorul Oficial nr 29 din 17 februarie 1990).
În Cererea către CEDO am făcut precizări foarte clare și în privința statutului CPUN. Succesorul lui András Sajó (Péter Paczolay pre numele său) le-a spus însă celor doi colegi că CPUN a fost, atenție, “organismul care a dizolvat structurile de putere ale regimului comunist”. Eu știam că ungurii au o problemă cu Transilvania, dar acum încă una și cu Revoluția însângerată a românilor? Și chiar așa? Românii, vecinii dragi ai lui Péter Paczolay, au avut halucinații când jumătate de an au văzut aproape zi de zi la televizor cu ochii lor cum CPUN, în interminabile și aprinse ședințe, a dezbătut și votat – ca un veritabil Parlament, chiar dacă provizoriu – nu mai puțin de 68 decrete-legi și 123 de decrete. Sau, apropo, pentru Sajó și Paczolay să fi contat cumva și faptul că, pentru agenda sa, Andreescu face parte din specia extrem de rară a ne-maghiarilor având distincții din partea Guvernului de la Budapesta? ”