Evenimentul Zilei > Social > Un medic a dezvoltat un vaccin împotriva COVID-19. Acum, este urmărit penal. Care sunt acuzațiile
Un medic a dezvoltat un vaccin împotriva COVID-19. Acum, este urmărit penal. Care sunt acuzațiile

Un medic a dezvoltat un vaccin împotriva COVID-19. Acum, este urmărit penal. Care sunt acuzațiile

Un medic german a dezvoltat un vaccin împotriva COVID-19, în propriul laborator de imunologie din Lübeck, și apoi l-a testat pe voluntari. Fără însă să ceară și să obțină autorizaţia de administrare.

Un medic a dezvoltat un vaccin împotriva COVID-19. Medicul și antreprenorul Winfried Stöcker, în vârstă de 74 de ani, din Lübeck a ajuns în atenția opiniei publice când cunoscuta publicație „Der Spiegel” l-a prezentat ca fiind un „genial inventator care a dezvoltat un vaccin împotriva coronavirusului în laboratorul său și care deja a vaccinat deja o sută de voluntari”.

Vaccinul are o eficacitate record de 97%

Potrivit testelor serologice, voluntarii vaccinaţi cu serul produs de medicul Winfried Stöcker nu au avut efecte secundare înregistrând, în cazul lor, o eficacitate de circa 97%. Potrivit medicului, vaccinul este ușor de produs şi permite imunizarea în scurt timp a unui număr mare de persoane.

Potrivit lui Stöcker, vaccinul său se bazează pe un „antigen recombinat care poate fi produs ușor și ieftin”. Acesta este comparabil cu vaccinurile existente împotriva hepatitei A și B. Întrucât antigenul, spre deosebire de vaccinurile ARNm sau vector, este deja reprodus în afara corpului, în speță în laborator, „nu trebuie să ne temem de răspândirea necontrolată a informațiilor genetice infiltrate în organismul uman”, a spus medicul potrivit publicației Deutsche Welle.

 Medicul poate fi încadrat la vătămare corporală

Un medic a dezvoltat un vaccin împotriva COVID-19. Problema a apărut după ce Institutul Paul Ehrlich (PEI), care aprobă orice studiu clinic, a raportat administrarea serului medicului german la Oficiul pentru Servicii Sociale din Kiel. Acesta din urmă a depus plângere penală.

În mediile de specialitate, acțiunile lui Winfried Stöcker au stârnit indignare. Mai mulți experți susțin că medicul german a ignorat o serie de aspecte obligatorii care țin de siguranța pacienților.

Administrarea unui medicament neaprobat poate fi sancționată ca vătămare corporală. Pe de altă parte, aceasta constituie o încălcare a obligației de prudență în exercitarea meseriei. Din acest motiv Stöcker ar putea fi sancționat și de către Colegiul Medicilor din Germania, notează sursa citată, potrivit Antena3.