Evenimentul Zilei > International > Merkel relaxează restricțiile din Germania: „Intrăm într-o nouă fază”
Merkel relaxează restricțiile din Germania: „Intrăm într-o nouă fază”

Merkel relaxează restricțiile din Germania: „Intrăm într-o nouă fază”

Cancelarul Angela Merkel relaxează restricțiile ani-Covid-19 din Germania, întrucât oamenii erau din ce în ce mai nemulțumiți.

Cancelarul Angela Merkel relaxează restricțiile din Germania.

Ea a acceptat miercuri seară deblocarea treptată a dispozitivului anti-COVID-19 din Germania. A cedat nemulțumirii crescânde în rândul opiniei publice și propriului guvern cu 7 luni înainte de alegerile parlamentare.

După mai mult de nouă ore de negocieri dure, cancelarul și liderii celor 16 landuri federale ale țării au ajuns la un acord. La un acord asupra unui calendar pentru relaxarea măsurilor de izolare parțială în vigoare de la sfârșitul anului trecut.

Dispozitivului anti-COVID-19 mai este în prezent acceptat numai de o treime dintre germani, față de două treimi la începutul lunii ianuarie, potrivit unui sondaj YouGov publicat în această săptămână.

„Astăzi putem vorbi despre încredere și speranță”, a afirmat cancelarul german într-o conferință de presă.

Aceasta a mai spus „că țara sa intră acum într-o nouă fază a luptei împotriva pandemiei, posibilă în special prin accelerarea vaccinărilor”.

Angela Merkel relaxează restricțiile din Germania

„Germania va autoriza astfel vaccinul AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani”, a anunțat cancelarul.

Intervalul dintre administrarea a două doze va fi, de asemenea, prelungit, pentru a permite vaccinarea mai multor pacienți.

Cu toate acestea, viața va continua să se desfășoare în ritm lent, majoritatea restricțiilor fiind prelungite cel puțin până la 28 martie pentru a contracara creșterea cazurilor și răspândirea mutației britanice, reprezentând în prezent 46% din contaminări.

Reuniunile private vor fi posibile, însă, începând cu 8 martie, între două familii, cu condiția ca acestea să nu depășească în total cinci persoane.

Librăriile, florăriile și școlile de șoferi s-au redeschis deja în unele landuri. Acestea vor putea din nou să primească vizitatori în toată țara.

Cancelarul a cedat în fața landurilor federale în legătură cu un prag de incidență de 35 la 100.000 sub care s-ar trece la ridicarea altor restricții.

Pragul de 50, mai puțin restrictiv, a fost în cele din urmă reținut pentru a deschide calea.

Peste 100, restricții severe vor fi reintroduse imediat.

Mai este însă drum de parcurs pentru a atinge nivelul de 50 în mod durabil. Rata incidenței a crescut miercuri la 64, în creștere ușoară în ultimele zile, scrie Agerpres.

Citește și: Nord Stream 2 i-a dezbinat pe Merkel și Biden. Urmează o nouă discuție între lideri