Ședință la sediul PNL din Modrogan. „Toată Capitala să fie administrată ca sectorul 6”

Ședință la sediul PNL din Modrogan. „Toată Capitala să fie administrată ca sectorul 6” Liderii PNL. Sursă foto: Facebook

Liberalii în frunte cu președintele PNL s-au reunit într-o ședință la sediul principal din Aleea Modrogan. Rând pe rând, au luat cuvântul secretarul general al partidului, Lucian Bode, președintele Senatului Nicolae Ciucă și ministrul Energiei Sebastian Burduja.

Ședință la PNL București cu liderii partidului

Secretarul general PNL și fost ministru de Interne, Lucian Bode, și-a început discursul cu o scurtă reflecție asupra realizărilor actualei administrații a Primăriei București, condusă de Nicușor Dan. Retorica folosită de Bode a fost similară cu cea utilizată de candidatul Coaliției pentru PMB, medicul Cătălin Cîrstoiu.

De asemenea, fostul ministru de Interne, a lansat câteva atacuri și la contracandidații Coaliției, Cristian Popescu Piedone și Mihai Enache, candidatul AUR. Lideri politici pe care i-a plasat în fruntea unor partide obscure, de conjunctură.

„Capitala nu mai are timp pentru alte bâlbe politice și administrative. Răbdarea Bucureștiului a ajuns la final Ne dorim să trăim într-un oraș cu adevarat european, noi avem cei mai buni candidați. Soluția nu vine de la partide de conjunctură cu lideri providențiali, nu punem lăsa Capitala pe mâna nepricepuților, a celor care s-au victimizat. 4 ani a fost o fugă de responsabilitate”, a declarat Lucian Bode, Secretar General PNL.

Ne puteți urmări și pe Google News
Lucian Bode

Lucian Bode. Sursa foto: Facebook

„Actuala administrație a eșuat. Pacientul este letargic”

„Formula actuală a administrației a eșuat și pacientul este letargic”, o sintgamă folosită de Secretarul General PNL pentru a descrie mandatul primarului general. Totodată, Bode a pus în balanță realizările primarului de la Sectorul 6, Ciprian Ciucu, cu cele ale edilului general Nicușor Dan.

„Avem toate atuurile să fim victorioși în Bucuresti. Viziunea noastră este sănătoasă. Este evident că vorbim de un oraș cu cca. 2 milioane de locuitori. Dar am demonstrat că știm cum se rezolvă problemele. Cum ar arăta Bucureștiul cu o echipă de profesioniști. Cu siguranță mai bine ca astăzi.

Avem administrații performante și am văzut reacția dumneavoastră când a venit în față. Ne dorim să fie toată Capitala la fel cum e administrat sectorul 6. O echipă care să descătușeze energii pozitive”, a adăugat Lucian Bode.

Lucian Bode va conduce campania europarlamentară a PNL

Lucian Bode Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Candidatul PNL-PSD pe locul trei în sondaje

Secretarul General PNL a făcut o mică analogie pentru a ilustra eșecurile administratie trecute în dreptul echipei de funcționari publici conduși de Nicușor Dan din fotoliul de primar al Capitalei. Cu toate acestea, ultimul sondaj efecutat de AtlasIntel arată faptul că Nicușor Dan ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, cu o intenție de vot de peste 37%.

Pe locul doi în preferințele electoratului bucureștean se află Cristian Popescu Piedone cu 30% intenție de vot, la mare distanță de candidatul Cîrstoiu, care ar fi votat doar de 17,4% dintre bucureștenii cu drept de vot. Aceste date nu l-au împiedicat pe Lucian Bode să afirme că „Formula actuală a administrației a eșuat și pacientul este letargic.

„E nevoie de oameni cu suflu nou, creșterea din ultimii ani s-a făcut din inerție, nu e meritul admnistrației, se putea mult mai mult. Candidații alianței vin cu acest suflu nou, cei care s-au pierdut pe la primăria generală s-au ascuns în birou și au dat vina pe greaua moștenire”, mai precizat Lucian Bode.

Cătălin Cîrstoiu

Sursa foto: Facebook

Nicolae Ciucă a luat cuvântul

Ulterior, a luat cuvântul președintele PNL, Nicolae Ciucă. Acesta din urmă a evidențiat progresele făcute de președinții interimari de la Sectoarele 1 respectiv 4. „Am încheiat interimatul la sectorul 1, la sectorul 4, astăzi îl încheiem la Capitală. Uitați-vă de-a stânga și de-a dreapta și veți vedea valoarea oamenilor.

De fiecare dată când am mers la o filială, am avut trei subiecte în structura discursului, acela de a da încredere. Încrederea există la PNL București. Motivare! Motivare există când vorbim de echipele care conduc și faptele pe care le-ați realizat”, a subliniat Nicolae Ciucă.

Nu în ultimul rând, Președintele Senatului a explicat că Alianța social liberală mizează pe planul candidatului Cristoiu pentru a câștiga bătălia politică pentru Primăria Capitalei. Nicolae Ciucă a subiliniat faptul că alianța PNL-PSD la nivel de Capitală a fost construită astfel încât Coaliția să obțină majoritatea în consiliile de sector și în CGMB.

Nicolae Ciucă și Bode

Sursă foto: Facebook

Strategia PNL-PSD, o sabie cu două tăișuri

„La fel mi-as dori să procedăm când domnul Cîrstoiu va veni cu planul pentru Bucuresti, cu acea fișă de tratament. Ne-am propus și am făcut această alianță pentru a avea aderentă pe întreg lanțul. Primăriile de sector, consiliile de sector, primăria generală, Consiliul Capitalei”, a conchis al doilea om în Stat, Nicolae Ciucă.

Tot în același registru, Marcel Ciolacu a declarat din postura de președinte al social-democraților că alianța de guvernare nu ar urma să se prăbușeacă în scenariul în care Cătălin Cîrstoiu nu reușește să sară câteva etape și să adune mai mult capital electoral, în contextul în care de despart mai puțin de două luni până la alegerile locale.