Gabriela Firea, atac pe toate fronturile. Nicușor Dan, prima victimă a senatoarei de Ilfov

Gabriela Firea, atac pe toate fronturile. Nicușor Dan, prima victimă a senatoarei de Ilfov Gabriela Firea. Sursa foto: INQUAM_Photos

Partidul Social Democrat și-a intensificat atacurile politice asupra principalilor rivali. Tonul l-a dat premierul Marcel Ciolacu care l-a înțepat pe Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL pentru Primăria Capitalei. Ștafeta a fost preluată de Gabriela Firea, care are conflicte mai vechi cu actualul edil al Capitalei, Nicușor Dan.

În preferinețele electoratului se află Popescu Piedone, însă acest lucru s-ar putea schimba pe fondul ultimelor scandaluri. O investigația jurnalistică demarată de G4 Media a scos la suprafață faptul că Primăria Sectorului 5 a plătit undeva la 40 de milioane de euro unei firme de securitate, aministrată din umbră de un lider al PUSL.

Gabriela Firea iese la atac

Pe locul doi în preferințele bucreștenilor se află Nicușor Dan, în timp ce colegul senatoarei Gabriela Firea, medicul Cătălin Cîrstoiu nu reușeștă să ardă etapele și să urce în sondaje, așa cum au preconizat liberalii și socila-democrații. Pentru a mai reduce din avântul actualului edil general, senatoarea de Ilfov a reluat atacurile la adresa primarului Nicușor Dan.

Gabriela Firea a evidențiat că programele destinate vârstinicilor au încetat, iar parcurile din Capitală nu sunt tocmai într-o stare pe care și-ar dori-o cetățenii Capitalei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Programele dedicate seniorilor au încetat. (...) Niciodată parcurile din București nu au arătat ca în ultimii patru ani, dar niciodată. Dispreț față de seniori, față de părinți, față de copii. Transportul public în comun aceleași 800 achiziționate în mandatul anterior. Nici măcar o roată nu s-a mai cumpărat în ultimii patru ani, un volan, orice. Absolut nimic”, a comentat Gabriela Firea.

Gabriela Firea și Cătălin Cîrstoiu

Cătălin Cîrstoiu. Sursa foto: Facebook

Nicușor Dan, victima de serviciu

Odată ce a punctat la capitolul electorat senior, Gabriela Firea și-a adaptat retorica și pentru electoratul ceva mai tânăr. Este recunoscut faptul că fostul ministru la Egalității nu prinde la publicul tânăr.

Episodul de pe Arena Națională, când zeci de mii de bucureșteni au huiduit-o la decorarea Simonei Halep, confirmă faptul că fostul edil al Capitalei beneficiază de sprijinul tinerilor.

„Vi se pare că Bucureștiul în ultimii patru ani a fost un oraș prietenos cu tinerii? Nu. În primul rând, tinerii care au vrut să-și achiziționeze un apartament în București au întâmpinat reale dificultăți. De ce? Pentru că primarul vrea să se substituie justiției, a rupt programul electoral, oferta din campanie și a stat în tribunal. Vi se pare normal ca un primar să se mute la tribunal, să stea în procese, să dea pe toată lumea în judecată?

Gabriela Firea

Gabriela Firea. Sursă foto: Facebook

Gabriela Firea atacă pe toate fronturile

În retorica promovată de Gabriela Firea, senatoarea a încercat să atingă toate categoriile de vârstă, de la seniori, tineri până la părinți de copii mici.

„Vi se pare că a fost un oraș prietenos cu copiii? A promis că va construi zeci de grădinițe, after-school, copiii nu vor mai învăța în schimburi. Nu vorbesc de sectoare. Sectoarele și-au făcut treaba, în special 3 și 4. (...) Dl primar general vine și spune: n-am eu atribuții, să facă primarii de sectoare”, mai spus Gabriela Firea.

Ulterior, după ce atins toate punctele, fostul edil al Capitalei și-a schimbat discursul la 180 de grade. Mai ales când i-a adus în discuție pe Daniel Băluță și Robert Negoiță, propunerile social-democraților penru Sectoarele 3 și 4. Cel de-al  doilea este totodată și finul Gabrielei Firea.

Gabriela Firea și Robert Negoiță s-au împăcat

Sursa foto: Facebook

„Am atras fonduri europene de un miliard de euro”

„Păi ce să mai facă primarii de sectoare? Oricum dl Daniel Băluță și dl Robert Negoiță fac de șapte ori mai mult decât actualul primar, pentru că nu se mișcă nimic din partea Primăriei Capitalei. (...) Și această „teorie a țevilor”. Păi a inventat apa caldă nimeni altcineva decât dl Nicușor Dan”, a mai comentat Firea.

În finalul discursului, Gabriela Firea a prezentat propriile realizări pe care le-a avut atât timp cât a ocupat funcția de primar general. Senatoarea a evidențiat că administrația pe care a condus-o a obținut foduri europene în valoare de un miliard de euro.

Gabriela Firea și Marcel Ciolacu

Gabriela Firea și Marcel Ciolacu. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Taie panglici pe proiectele noastre cu fonduri europene pe care le-am muncit noi

Deși, Nicușor Dan a declarat în repetate rânduri că primii trei ani din mandat a fost nevoit să plătească datoriile moștenite de la fosta administrație, adică cea a Gabrielei Firea. Pentru a stinge datoriile, Nicușor Dan a precizat că a fost nevoit să taie din beneficiile sociale acordate și persoanelor vulnerabile.

„Pe 28 septembrie cum spunea: „Dacă mă alegeți pe 28 septembrie, veți avea apă caldă”?!. Adică apa caldă era la mine acasă și nu voiam să o distribui în Capitală. Se laudă că a reabilitat 100 de km, nu ies la socoteală nici jumătate măcar, cu fonduri europene câștigate de noi cei de aici. Noi am muncit pentru un mld fonduri europene. Vreau să văd un cent dacă a câștigat dl primar general.

Taie panglici pe proiectele noastre cu fonduri europene pe care le-am muncit noi din această sală. (...) Atâta dispreț cât a fost în acești patru ani în Capitală nu a fost niciodată în peste 30 de ani de la Revoluție”, a spus Gabriela Firea.