Miercuri dimineață, Executivul a transmis că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de convocare în regim de urgenţă a şedinţei Consililui Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pentru avizarea propunerilor de rectificare a bugetelor instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, cuprinse în proiectul primei rectificări a bugetului de stat pe anul 2018, informează stirileprotv.ro.

În comunicatul remis de către Guvern se punctează că este necesară adoptarea rectificării bugetare pentru asigurarea mai multor plăţi, între care cele pentru activităţile de combatere a pestei porcine africane. De alfel, anunţul privind solicitarea Executivului de convocare a CSAT a fost făcut marţi seară de către liderul PSD, Liviu Dragnea.

Ca urmare a retificării bugetare pe care Guvernul intenționează să o facă, bugetul Administraţiei Prezidenţiale ar urma să fie redus cu 11,1 milioane de lei. La începutul lunii, preşedinţia a acuzat că această rectificare nu are legătură cu necesitatea consolidării bugetului naţional, ci este un instrument de sancţionare a instituţiilor nesubordonate PSD, Executivul apelând la o formă de sabotaj bugetar.