Deși în perioada pandemiei a făcut un adevărat tur de forță prin țară, vizitând mai multe spitale și focare de COVID-19, ministrul Nelu Tătaru a reușit să evite contaminarea cu noul coronavirus. El a povestit la Digi24 cum a reușit să facă acest lucru și prin ce a trecut.

„Anumite momente nu le uiți așa ușor. Dinainte de a pleca la Suceava, aveam cazuri în Parlament, cazuri în minister, deși eu n-am fost contact direct cu nicio persoană. A fost și o decizie a premierului ca tot aparatul Guvernului să lucreze într-o autoizolare impusă, la minister sau de acasă. Am ales să lucrez într-o locație care avea și o cameră liberă, unde puteam face și acele nebulizări sau dezinfectări. (Eram dezinfectat, n.red.) în măsura în care veneam din focare. Au urmat zile când am lucrat de acasă”, a spus Neu Tătaru, conform Digi24.

El a precizat că de-a lungul timpului a fost testat de mai multe ori pentru coronavirus, însă a scăpat de fiecare dată. Nelu Tătaru a mai spus că mers prin mai multe focare de infecție luându-și măsuri de precauție minime dar, de fiecare dată când revenea din teritoriu era supus procedurilor de dezinfectare și decontaminare.

„Veneau echipe care dezinfectau, mă dezbrăcam, puneam toate hainele într-o cameră goală, începea nebulizarea, eram dezinfectat inclusiv eu, făceam baia, urma o oră sau două, că nu era etanșeitate, în care respirai un aer, în care seară de seară te gândeai ce faci a doua zi, dar nu te gândeai la expunere decât prin precauțiile pe care le luai. Și asta se întâmpla în fiecare seară, pentru că plecam în fiecare zi”, a povestit ministrul Nelu Tătaru.

El a precizat că în calitate de ministru al Sănătății a trebuit să dea un exemplu ca să-i încurajeze pe toți cei care se aflau în linia întâi în lupta cu pandemia.

„Dacă eu, ca ministru al Sănătății, nu dădeam un exemplu sau un semnal de luptă, cred că lumea ar fi judecat altfel momentul. Am fost în aceste focare, luându-mi măsuri de precauție minime, o mască și păstrând distanța. Mănușile erau omniprezente și în fiecare seară, la fiecare întoarcere a mea din teritoriu urmam anumite proceduri, nebulizări, dezinfectări, băi. Poate lumea nu știe sau nu își închipuie ce însemna să faci în fiecare seară acest lucru, acasă, unde stăteam în izolare”, a mai spus ministrul.