Sebastian Ghiţă era aşteptat joi dimineaţa, la ora 10.30, la sediul Poliţiei din Prahova, în cadrul controlului judiciar în dosarul în care este cercetat pentru dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi conducererea unui vehicul fără permis. În acelaşi dosar sunt trimişi în judecată şi Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului din Ploieşti, Viorel Dosaru, fost şef al IPJ Prahova, Constantin Ispas, ofiţer de Poliţie.

Sebastian Ghiţă nu s-a prezentat la ora 10.30 la sediul Poliţiei din Ploieşti, aşa cum era programat, drept urmare, potrivit legii, poliţiştii din Prahova urmează să notifice Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de încălcarea măsurilor preventive. Ulterior, din oficiu sau la cererea procurorului de caz, instanţa poate decide schimbarea controlului judiciar cu arestarea preventivă sau arestul la domiciliu.

Articolul 215 din Codul de Procedură Penală prevede, la alin.7 că "în cazul în care, pe durata măsurii controlului judiciar, inculpatul încalcă, cu rea-credinţă, obligaţiile care îi revin sau există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, la cererea procurorului ori din oficiu, poate dispune înlocuirea acestei măsuri". (sursa: mediafax.ro)