Evenimentul Zilei > EVZ Special > Se zguduie Guvernul. Ce mișcare politică poate compromite viitorul liberalilor. Cîțu și Orban sunt la cuțite
Se zguduie Guvernul. Ce mișcare politică poate compromite viitorul liberalilor. Cîțu și Orban sunt la cuțite

Se zguduie Guvernul. Ce mișcare politică poate compromite viitorul liberalilor. Cîțu și Orban sunt la cuțite

Situație neașteptată pentru liberali. Pambuccian anunță că l-ar susține pe Marcel Ciolacu la șefia Camerei Deputaților, în cazul în care Ludovic Orban va fi îndepărtat de echipa lui Cîțu.

Dacă Ludovic Orban va fi înlocuit de PNL din funcția de președinte al Camerei Deputaților, lucrurile ar putea lua o întorsătură de-a dreptul neașteptată. Viitorul liberalilor ar putea fi compromis. Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităților naționale, spune că îl va susține pe președintele PSD pentru ocuparea funcției de președinte al Camerei Deputaților. Motivul? „Marcel Ciolacu a fost un președinte al Camerei Deputaților cu care ne-am înțeles foarte bine„, potrivit lui Pambuccian.

Liberalii trebuie să evite schimbările bruște

Liderul grupului minorităților naționale i-a avertizat pe reprezentanții PNL să nu recurgă la mișcări politice bruște, după susținerea Congresului ce va avea loc pe 25 septembrie. Pambuccian a transmis că pe liberali i-ar putea să îi coste scump dacă vor fi pripiți. „Dacă Ludovic Orban o să fie schimbat din funcția de președinte al Camerei Deputaților, noi luăm în calcul să-l susținem pe Marcel Ciolacu pentru această funcție”, a spus Pambuccian, potrivit surselor.

În cazul în care Ludovic Orban va fi înlocuit de PNL, ca urmare a schimbărilor din partid, Pambuccian spune că este foarte posibil să-l susține pe Marcel Ciolacu la șefia Camerei Deputaților.

„Le-am spus un singur lucru: noi, întotdeauna, vom merge pe varianta cea mai favorabilă pentru grup. Nouă ne convine foarte mult status-quo-ul. Nu se poate menține, o să vedem atunci. Vom merge, ca de obicei, pe varianta cea mai favorabilă grupului. Marcel Ciolacu a fost un președinte al Camerei Deputaților cu care ne-am înțeles foarte bine, nu este exclus să îl susținem”, a declarat Pambuccian.

Mișcările pe care grupul minorităților naționale le adoptă sunt foarte importante pentru că organizația poate aduce 18 voturi în plus.

Ce riscă liberalii. Cîțu și Orban sunt la cuțite

Potrivit lui Pambuccian, cea mai eficientă soluție pentru grupul pe care îl reprezintă este ca Florin Cîțu să fie premier, iar Orban să rămână la șefia Camerei Deputaților. În caz contrar, Pambuccian ar putea să-l susțină pe Ciolacu. Potrivit Radio Europa Libera, Pambuccian i-a avertizat deja pe liberali despre acest aspect.

Mai mult, în inima partidului liberalilor curge cu amenințări. Susținătorii lui Ludovic Orban l-au avertizat pe Florin Cîțu că ar putea pierde funcția de premier dacă nu va câștiga la Congres. Pe de altă parte, adepții lui Cîțu spun că dacă premierul va câștiga șefia partidului, îl vor da jos pe Orban din funcția de președinte al Camerei Deputaților, potrivit sursei citate.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: