Ludovic Orban a dat replica după ce Florin Cîţu s-a lăudat că are putere de convingere. „Candidatul oficial la funcţia de prim-ministru al PNL în campania electorală am fost eu.

La negocieri, după prima formă a mandatului, că prima formă a mandatului a fost Florin Cîţu premier şi Ludovic Orban preşedintele Camerei Deputaţilor.

Am flexibilizat mandatul după un blocaj de şase zile, cu a doua variantă Ludovic Orban premier şi Florin Cîţu preşedintele Senatului şi asta a deblocat negocierile, dar până la urmă decizia, preferinţa pentru Florin Cîţu, între mine şi Florin Cîţu pentru poziţia de premier, preferinţa a fost manifestată de partenerii de coaliţie de la USR-PLUS la momentul respectiv.

Orban i-a reamintit lui Cîţu ce a fost în trecut

Iar până una alta, negocierile au fost conduse de mine. Negocierile de formare a acestei coaliţii au fost conduse de preşedintele PNL, adică de mine”, a afirmat preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor într-o conferinţă de presă susţinută la Brăila.

Cîţu afirmase joi că a convins întreaga Românie să fie premier şi pe partenerii de coaliţie să îl susţină pentru această funcţie, motiv pentru care consideră că este mai simplu să îşi convingă colegii de partid să îl sprijine pentru funcţia de preşedinte al PNL.

Declaraţiile lui Cîţu au venit joi, în cadrul vizitei de lucru din judeţul Alba, ocazie folosită pentru a sublinia că nu crede că valul 4 al pandemiei va lovi România. Premierul a fost însoţit de La întâlnire au fost europarlamentrii Emil Boc, Mircea Hava și Rareș Bogdan, care a lansat un mesaj amenințător pentru Ludovic Orban.

„În România urmează să vină în următorii ani, până în 2027, peste 76 miliarde de euro investiţii. De la buget în fiecare an peste 10 miliarde de euro. Mai avem din exerciţiul anterior încă 14 miliarde, bani care vin în perioada următoare, până în 2027-2028. Aceşti bani vor intra toţi în economie”, a completat prim-ministrul României.