Evenimentul Zilei > EVZ Special > Alina Gorghiu a explicat de ce PNL nu mai are niciun viitor cu Ludovic Orban la conducere
Alina Gorghiu a explicat de ce PNL nu mai are niciun viitor cu Ludovic Orban la conducere

Alina Gorghiu a explicat de ce PNL nu mai are niciun viitor cu Ludovic Orban la conducere

Alina Gorghiu a anunțat că va fi alături de Florin Cîțu la alegerile interne din Partidul Național Liberal (PNL), care are nevoie de o schimbare la vârf.

Alina Gorghiu a anunțat că îl va susține pe premierul Florin Cîțu, care va candida împotriva lui Ludovic Orban la funcția de președinte al Partidului Național Liberal (PNL). Gorghiu a explicat că formațiunea politică din care face parte are nevoie de o schimbare.

Alina Gorghiu este de partea lui Florin Cîțu la alegerile interne din PNL

„Este nevoie în mod cert de o schimbare de o schimbare a conducerii PNL. Orice partid politic, care trece prin toate ciclurile electorale, se uzează, conducerea se uzează, se uzează garnitura din jurul președintelui și președintele însuși, care a trecut printr-un an în funcția de premier, un an pandemic greu în care a luat și măsuri nu foarte populare, însă principalul motiv pentru care trebuie schimbat liderul PNL și garnitura care a condus partidul într-o oare care măsură, este faptul că în decembrie anul trecut, PNL a pierdut alegerile”, a afirmat Alina Gorghiu la Antena 3.

„Trebuie să vii în fața electoratului de dreapta cu oferta proaspătă”

La noi, demisia s-a produs la Ludovic Orban din funcția de premier, nu s-a întâmplat să facem o analiză corectă a cauzelor care au dus la pierderea alegerilor parlamentare, sigur o mare parte din motivele care au dus la pierderea alegerilor s-au subsumat problemei pandemice, dar cred că pe mai departe, dacă privim la viitor, la potențialul pe care PNL în are, dacă privim din perspectiva anului 2024, care este un an cu 4 tipuri de alegeri, atunci trebuie să vii în fața electoratului de dreapta cu oferta proaspătă, cu o persoană care să își atragă cea mai mare parte din electoratul liberal, pe care tu l-ai pierdut în alegerile electorale.

Dacă va uitați pe cifre în anul 2020, nu am avut o performanță tocmai bună. Cred că maximum 70-80 de mii mai multe voturi că în 2016. Este o creștere marginală”, a mai afirmat Alina Ghorghiu. Care este de părere că Florin Cîțu a confirmat în domeniul economic.

„Nimeni nu are nimic personal cu nimeni. Formula de lidership va trebui să fie cea care adună bazinul de dreapta și atunci Florin Cîțu este un personaj care a confirmat în domeniul economic, a fost în legislativ lider al grupului senatorilor, a fost în echipa care a guvernat într-o perioadă foarte dificilă și a luat măsuri foarte curajoase în domeniul fiscal și economic. Florin Cîțu este un om care nu a făcut niciodată un secret din parteneriatul cu Klaus Iohannis.”