Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a făcut o cerere către Parlament pentru a amâna dezbaterea proiectului de lege care reglementează implementarea reţelelor 5G. În replică, la acest gest, Alina Gorghiu, senator PNL, a lansat un atac la adresa ministrului USR-PLUS, căruia i-a transmis că ar fi bine să învețe puțină procedură.

Alina Gorghiu, mesaj virulent la adresa ministrului Claudiu Năsui

„E bine ca anumiţi miniştri să înveţe puţină procedură. E greu de înţeles de ce ministerul Economiei trimite scrisori către Parlament, pentru amânarea Legii 5G, transmisă în procedură de urgenţă de Guvernul din care face parte. Greu de înţeles. Ca procedură, pentru că nu un ministru, ci doar Guvernul, eventual prin Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul, putea să ne comunice solicitarea.

Dar mai ales politic şi strategic, pentru că ştim cu toţii cât de important şi stringent este acest subiect. Etapele de decizie au fost deja bifate: cea politică, în cadrul Coaliţiei, cea de securitate, în cadrul CSAT, cea executivă, în cadrul Guvernului”, a spus Alina Gorghiu într-un mesaj ce a fost postat pe contul de Facebook.

„Sunt convinsă că proiectul de lege privitor la 5G îşi va continua parcursul parlamentar în procedură de urgenţă”

„Când Guvernul hotărăşte ceva, când coaliţia convine asupra unui subiect, un ministru face corespondenţă peste aceste decizii? Totuşi, e o temă care priveşte securitatea naţională. O lege care respectă angajamentele pe care le avem faţă de SUA şi UE. Sunt convinsă că proiectul de lege privitor la 5G îşi va continua parcursul parlamentar în procedură de urgenţă, iar dl Năsui va depune toate diligenţele să comunice rapid notificări, oricărei structuri internaţionale doreşte, că acest proces este în derulare”, a mai scris Alina Gorghiu.

Și Florin Cîțu, șeful Guvernului, s-a arătat surprins de cererea făcută de ministrul Economiei, despre care spune că nu știa nimic. „Mă surprinde o astfel de decizie. Nu știam că a luat o astfel de decizie.”