Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, spune că miniștrii USR PLUS nu s-au răzgândit în privința premierului Florin Cîțu, deși au participat la ședința de Guvern.

Năsui a fost întrebat dacă miniștrii USR vor demisiona din Guvern, iar acesta a spus clar că nu este exclusă această variantă, dar a ţinut să precizeze că deciziile vor fi luate în interiorul partidului, amintind de mesajul președintelui USR, Dan Barna, unde a fost foarte clar și nu s-a schimbat nimic în ceea ce îl privește pe Florin Cîțu.

Claudiu Năsui: „Trebuie luată o decizie. Florin Cîţu nu mai are susţinerea noastră”

Claudiu Năsui: „Faptul că ne-am dus la ședința de Guvern nu înseamnă că s-a schimbat ceva. Agresiunea pe care a făcut-o premierul Florin Cîțu revocând unilateral un ministru USR PLUS este, în continuare, de neînțeles, mai ales în contextul în care Vlad Voiculescu începuse o luptă cu mafia din sistemul de sănătate de stat, o mafie care a pătruns foarte puternic în acest sistem capabilă să facă orice pentru a-și atinge interesele”, a subliniat ministrul.

Claudiu Năsui: „Avem un sistem care de 30 de ani funcţionează în mod greşit”

Claudiu Năsui a mai afirmat că „degeaba ne supărăm din când în când atunci când se întâmplă câte o tragedie națională, ieșim în țară și cerem schimbarea, dacă în momentul când vine schimbarea ea nu poate fi înfăptuită. Miza nu este o ceartă pe cine este ministru, ci pe reforme și pe capacitatea de a reforma un sistem care chiar de 30 de ani, funcționează în mod greșit”.

Ministrul a mai spus că în ședința membrilor USR PLUS, s-a reiterat faptul că Florin Cîțu nu are susținerea Alianței în acest moment, iar Dan Barna, la ședința de partid, i-a cerut demisia premierului Florin Cîțu.

Mai mult, acesta a declarat că „toate lucrurile astea trebuie stabilite în forurile de conducere statutare ale Alianței USR PLUS, să stabilim un curs care să nu trădeze electoratul nostru”.