Guvernul condus de Florin Cîțu nu va dubla alocațiile. Se pregătește o Ordonanță de Urgență

Guvernul condus de Florin Cîțu nu va dubla alocațiile. Se pregătește o Ordonanță de Urgență

Executivul condus de prim-ministrul Florin Cîțu nu va dubla alocațiile copiilor, iar săptămâna viitoare se pregătește o Ordonanță de Urgență.

Alocațiile pentru copii nu vor fi dublate de Guvernul condus de premierul Florin Cîțu nici măcar în două tranșe. Proiectul ar urma să fie adoptat săptămâna viitoare prin Ordonanţă de Urgenţă, fără a mai fi trecut prin Parlament.

Majorarea de 20% care ar fi trebuit să vină în două săptămâni va fi amânată pentru 1 ianuarie 2022. Celelalte două tranşe de mărire cu 20% estimate iniţial pentru 1 ianuarie 2022 şi 1 iulie 2022 nu vor mai exista deloc!

Guvernul Florin Cîțu nu va dubla alocațiile copiilor. Ce pregătește Ordonanța de Urgență a Executivului

Asta înseamnă reducerea alocaţiilor cu 114 lei pentru copii sub 2 ani şi, respectiv, cei cu handicap, şi încă o scăderea de 57 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 18 ani. Executivul reuşeşte să facă o economie în acest an de 816 milioane de lei, iar în 2022 economia ar fi de vreo 2 miliarde de lei, conform Antena 3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Având în vedere necesitatea încadrării în limita de deficit bugetar, instituită prin reglementări europene (Sistemului European de Conturi - deficit ESA), luând în considerare impactul bugetar al măsurilor propuse prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.123/2020 pentru modificarea art. 3 din Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, dar ținând cont şi de cheltuielile provocate de pandemie, guvernul spune că alocaţia de stat pentru copii, nu mai poate fi susținută în totalitate, mai spune sursa citată.

Cele trei puncte care vizează veniturile

Astfel, prin Ordonanţa de Urgenţă se doreşte ca începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022, alocația de stat pentru copii să fie stabilită în cuantum de:

a) 486 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art. 1 alin. (3);

c) 486 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.