Evenimentul Zilei > Monden > „La furat cireșe”, varianta de la Senat. Parlamentar AUR surprins în copac, la cules fructe
„La furat cireșe”, varianta de la Senat. Parlamentar AUR surprins în copac, la cules fructe

„La furat cireșe”, varianta de la Senat. Parlamentar AUR surprins în copac, la cules fructe

Un parlamentar AUR a ajuns în ipostaza descrisă de Ion Creangă în amintirile sale, mai exact în povestirea în care relatează despre furtul cireșelor.

S-a întâmplat în curtea Parlamentului, joi, 17 iunie. Mai mulți funcționari care își desfășoară activitatea în Palatul Parlamentului au fost surprinși să vadă, într-un copac, ditamai senatorul. Cocoțat pe una dintre crengi, întins la maxim, acesta încerca să culeagă din cireșele care tocmai s-au înroșit.

Unii au fost șocați când au constatat că cel în cauză era unul dintre decani de vârstă ai Senatului, Mircea Dăneasa, ales pe listele AUR. Acesta și-a justificat gestul prin faptul că trecea prin curtea Legislativului și, observând fructele din copac, a fost cuprins de poftă. Drept urmare, Mircea Dăneasă, senator AUR, care s-a cățărat în copac, la fel ca eroul lui Creangă, și a început să culeagă, fructe, fără teamă că va fi fugărit de vreo gospodină iritată.

El a povestit jurnaliștilor Antena 3 care l-au surprins la cireșe că pentru el cocoțatul în pomi este un fel de exercițiu fizic. Și, în fața acestuia, a pledat în favoarea inportanței practicării sportului zilnic.

„De aia e bun sportul. Ar trebui în fiecare zi să facem ascensiuni în copac, că e sportul cel mai complex”, a spus Mircea Dăneasă, citat de Antena 3.

Practicant de Yoga în timpul ședințelor

Mircea Dăneasa este unul dintre personajele pirorești pe care Partidul AUR le-a promovat în Parlamentul României. El este autorul mai multor declarații care au stârnit zâmbete în spațiul public.

Surprins dormind în timpul unei ședințe din plenul Senatului, acesta a susținut că medita într-o poziție de Yoga, pentru activarea „Vishuddha Chakra”.

„Poziţia aceea înseamnă presiune pe stern. Asta activează ceea ce în sanscrită se numeşte «vishuddha chakra». Asta activează conexiunile mintale speciale. Poeţii o folosesc pentru inspiraţie, când vor să scrie”, a explicat sculptorul Mircea Dăneasa, după ce a fost surprins cu ochii închiși în timpul ședinței.

Omul cu creierul „supersexualizat”

O altă declarație care a stârnit zâmbete a fost făcută în plenul Parlamentului, la dezbaterea pe legea privind introducerea educației sexuale în școli.

„Omul modern, spune știința, nu eu, neuroștiințele, are creierul supersexualizat, datorită dezvoltării premature a sinapselor sexuale. Și asta e știință, nu ideologie. O dezvoltare echilibrată a creierului nu poate fi făcută prin legi impuse pe criterii ideologice.

Vă invit, atât pe colegii de la USR, cât și pe ceilalți colegi din celelalte partide, PNL și PSD, am experiență în acest domeniu, putem vorbi în ce măsură se poate dezvolta un creier echilibrat. Întrucât s-a constatat că atunci când sinapsele sexuale se dezvoltă, creierul omului nu mai este apt pentru studiu, pentru informația complexă pe care o pune educația. Degeaba râdeți. Nu aveți informația. Și vorbesc din prisma interdisciplinalității pe care am studiat-o o viață”, a spus senatorul AUR de la tribuna Parlamentului.

Sursa foto: Antena 3