Evenimentul Zilei > Politica > Palatul Parlamentului devine un loc periculos: „Cad tavanele, ţevi sparte, apa curge prin lustre”
Palatul Parlamentului devine un loc periculos: „Cad tavanele, ţevi sparte, apa curge prin lustre”

Palatul Parlamentului devine un loc periculos: „Cad tavanele, ţevi sparte, apa curge prin lustre”

Palatul Parlamentului devine un loc periculos. Este una dintre călădirile emblematice din România, iar starea sa este deplorabilă, potrivit celor relatate de actualii parlamentari.
Palatul Parlamentului devine un loc periculos. Sunt încăperi cu mucegai, tavanele cad, ţevile s-au spart şi apa curge prin lustre. Aceasta este imaginea descrisă de actualii aleşi.

Palatul Parlamentului devine un loc periculos

De mai multe zile actualii parlamentari se plâng că este frig în birouri. Aceştia nu au voie să folosească alte surse de căldură pentru a evita incendiile. La parterul clădirii a funcționat oficiul pentru combaterea spălării banilor. Se crede că, atunci când au plecat angajații, au uitat robinetul deschis. De acolo, de pe terasă, s-a infiltrat apa și tot tavanul s-a prăbușit. Iar pereții sunt acoperiți cu mucegai.

George Dumitrica, secretar general Camera Deputaților: “Pentru a reuși să ținem aceasă clădire în picioare sunt zone unde vorbim deja de structura de rezistență, unde trebuie să intervenim urgent”.

Palatul Parlamentului devine un loc periculos. Ţevile se sparg des, iar apa a țâșnit prin lustre

Vlad Sergiu, senator USR PLUS: „Toată clădirea are probleme de structură. Acum, că are puțină igrasie sau bate vântul, am încercat să trecem peste”.

Virgil Guran, senator PSD: „Cu înghețatul de frig e o problemă și la PNL, și am înțeles că la parter sunt probleme. Chiar nu sună bine. Dacă nici în Parlament nu rezolvăm probelema căldurii, atunci unde o mai rezolvăm”.

Alex Tănase: „Avem lifturi în casă care consumă 36 de kilowați, în condițiile în care un tramvai consumă 21”.

Marian Stan, referent: „Două dintre ele au fost puse în funcțiune în ’90, dar au fost montate în 88-89”.

Ce spun experţii despre Palatul Parlamentului

„În medie, liftul se blochează cam de 10 ori pe zi. Dar și dacă s-ar prăbuși vreodată în gol, cabina grea de o tonă și jumătate i-ar proteja perfect pe toți cei din interior.

Aceasta a fost dorința lui Nicolae Ceaușescu, iar factura este pe măsură. Toată clădirea consumă lunar peste 10,3 milioane de kilowati.

254 de milioane de lei au cerut parlamentarii de la bugetul de stat, și 80% din sumă ar trebui investită în reparații, susțin administratorii clădirii”, informerază stirileprotv.