Evenimentul ZileiPoliticaSe pregătește vânzarea companiilor românești? Răzvan Cuc aduce acuzații grave

Se pregătește vânzarea companiilor românești? Răzvan Cuc aduce acuzații grave

Se pregătește vânzarea companiilor românești? Răzvan Cuc aduce acuzații grave
Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, a lansat critici dure față de politica actualului Guvern, care vinde companii românești.

Fost ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc a atacat politica dusă de Guvernul condus de Florin Cîțu. Într-un mesaj postat pe contul de Facebook, senatorul PSD a spus că asaltul. Vizate sunt companiile româneşti, pe care guvernanții vor „să le vândă cu orice preţ”.

„Nu ar fi mai bine să căutăm niște oameni competenți care să le facă profitabile?”

„Astăzi, în Comisia pentru transporturi şi infrastructură din Senat a trebuit să ne luptăm cu proiectul de Ordonanţă de Urgenţă prin care oastea lui Cîţu vrea să permită vânzarea participaţiilor statului în companiile româneşti. Din păcate, cu 6 voturi pentru şi 5 împotrivă, coaliţia pentru distrugerea României PNL-USR-UDMR a trecut proiectul prin comisie”. A fost mesajul transmis de Răzvan Cuc pe rețeaua de socializare.

El a mai precizat că anul trecut cei de la PSD au inițiat o lege prin care se interzicea vânzarea companiilor de stat. „Domnul Cîţu atacă din nou. Nu are stare, vrea să modifice legea. Vorbeşte despre vânzarea de acţiuni doar în cazul unor „companii neprofitabile”. Concret, guvernul vrea să mărite TAROM şi CFR Marfă. Păi dacă sunt neprofitabile, câţi bani am putea lua pe aceste companii? Nu ar fi mai bine să căutăm nişte oameni competenţi care să le facă profitabile?”, a mai spus Cuc.

Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor: „Ne putem trezi cu Portul Constanţa în aceeaşi situaţie cu TAROM”

El a continuat. „Oameni cărora să le pese de ţară? Mă întreb ce mari firme străine ar fi interesate să cumpere ceva neprofitabil în România? De ce? Şi ce garanţii poate oferi acest guvern incompetent şi ahtiat după bani că nu va declara şi alte companii ca fiind neprofitabile? Niciuna! Mâine ne putem trezi cu Portul Constanţa în aceeaşi situaţie cu TAROM. Iar poimâine, o mare companie străină, fără nicio legătură cu alte porturi europene (cum ar fi Rotterdam, ca să dau un exemplu), ar cumpăra portul.”

Răzvan Cuc nu se află la primele acuzații de acest gen îndreptate către liberali. Evenimentul Zilei a adus la cunoștința publicului declarațiile fostului ministru, dar și informații exclusive despre contractele semnate în perioada în care puterea era deținută de PSD și Liviu Dragnea. 


Accesează: