Totodată, premierul desemnat a declarat că nu ar trebui schimbat niciun ministru și că noul Cabinet ar trebui să aibă aceeași componență precum cel picat prin moțiunea de cenzură. Orban a afirmat că este mulțumit de echipa sa.

„Vin de la Guvern, unde am pregătit actualizarea programului de guvernare. Mâine vom prezenta programul de guvernare și lista guvernulu”, a declarat Orban la B1 TV.

Orban a spus că nu ar schimba niciun ministru, deși, în ultimele zile, a fost întrebat în repetate rânduri dacă îl mai păstrează pe ministrul Sănătății, Victor Costache.

„Nu, din punctul meu de vedere. Sigur că vom avea reuniunea Biroului Politic al PNL, la care vom supune dezbaterii și votului lista miniștrilor și programul de guvernare reactualizat. În ceea ce mă privește, sunt mulțumit de activitatea miniștrilor”, a spus Ludovic Orban la B1 TV.

Legat de Victor Costache, Orban a spus că nu îi poate să opereze în timpul mandatului deoarece este “un chirurg foarte rar ca valoare” şi pacienţii îl solicită.

“Cum să îi interzic? Pacienţii pe care îi operează domnul Costache, ei solicită în mod expres să fie operaţi de domnul Costache. Este un chirurg eminent. În ziua moţiunii de cenzură nu a fost prezent, şi chiar m-am bucurat că un parlamentar PSD s-a legat de el, pentru că a fost primit în Academia franceză de Chirurgie. Domnul Costache şi-a început cariera şi a activat, a operat în spitale foarte serioase din Franţa, el e familiarizat cu sistemul francez care este unul dintre cele mai performante sisteme de sănătate publică la nivel european şi în mod evident că toate lucrurile bune pe care le-a învăţat acolo le introduce aici. El operează pentru că este un chirurg foarte rar ca valoare şi care face anumite tipuri de operaţii şi, repet, pacienţii sunt aceia care solicită să fie operaţi de Victor Costache”, a declarat Ludovic Orban, la B1 TV.

El consideră că Victor Costache poate face faţă atât profesiei de chirurg, cât şi funcţiei de ministru, iar acesta operează la un spital privat pentru că acolo are condiţii şi echipă.

“Opera la privat că acolo opera înainte, la spitalul respectiv, operează probabil acolo unde are toate dotările, unde practic are echipă, nu eşti tu chirurg singur de capul tău, ai o întreagă echipă. El şi-a format o echipă care toate detaliile, înzestrările pentru ca să poată opera”, a mai spus Orban.