Evenimentul Zilei > Actualitate > Se întâmplă în ROMANIA. A dat în judecată Ministerul Justiției pentru că nu-l lasă să bea bere în închisoare
Se întâmplă în ROMANIA. A dat în judecată Ministerul Justiției pentru că nu-l lasă să bea bere în închisoare

Se întâmplă în ROMANIA. A dat în judecată Ministerul Justiției pentru că nu-l lasă să bea bere în închisoare

Este încarcerat în penitenciarul Iași și, pe lângă problemele cu legea pe care le-a avut și pentru care dă socoteală de dincolo de gratii, mai are una: cu Ministerul Justiției ai cărui reprezentanți i-a acționat în instanță pentru că nu-l lasă… să bea bere fără alcool în închisoare. De un an, deținutul se luptă în instanță pentru a beneficia de dreptul de a bea bere în spatele gratiilor, potrivit Ziarul de Iași.

Un deținut din Iași a dat în judecată Ministerul Justiției pentru că nu I se permite să bea bere fără alcool în spatele gratiilor. Deținutul este nemulțumit că în incinta închisorii nu se vinde bere fără alcool, considerând că acest lucru este ilegal, motiv pentru care a dat în judecată ministerul Justiției, la cârma căruia se află Tudorel Toader.

Anton Parasca, în vârstă de 59 de ani, încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, a deschis mai multe procese, în ultimul an, catalogând refuzul reprezentanţilor închisorii ieşene de a nu permite vânzarea berii fără alcool în incinta pușcăriei drept un affront personal și o încălcare a propriilor drepturi.

El a argumentat că berea este încadrată în categoria produselor alimentare, aducând în sprijinul spuselor sale un document semnat de Ministerul Agriculturii. Cum conducerea penitenciarului nu s-a lăsat înduplecată, bărbatul a decis să își caute „dreptatea” în instanță, însă a pierdut procesul.

Poziția magistraților în „războiul” pe care îl are cu conducerea închisorii nu l-a descurajat pe Parasca. A mai deschis un proces, de această dată cerând anularea actului normativ care interzice accesul deţinuţilor la bere fără alcool. Pe lângă Ministerul Justiției, Parasca i-a chemat în instanță și pe reprezentanții penitenciarul din Iași şi pe cei ai Administraţiei Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Justiţiei.

Deținutul a pierdut însă și acest proces definitiv, așa că va trbui să aștepte până când va ieși din închisoare pentru a se bucura de o bere fără alcool. Bărbatul execută o pedeapsă de 5 ani și 6 luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat, în 2014, pentru complicitate la evaziune fiscală.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: