Evenimentul Zilei > Monden > Scurgere de informații la Palat! A fost infectat cu COVID-19. Planul reginei a eșuat
Scurgere de informații la Palat! A fost infectat cu COVID-19. Planul reginei a eșuat

Scurgere de informații la Palat! A fost infectat cu COVID-19. Planul reginei a eșuat

Ies la iveală detalii incendiare despre Familia Regală a Marii Britanii. Potrivit unor surse citate de BBC, Prinţul William a avut COVID-19, în primăvară.

Surse apropiate Familiei Regale au declarat că Prințul William a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, în luna aprilie, transmit jurnaliștii de la BBC. Potrivit acestora, prințul William a avut o formă ușoară de coronavirus, peste care a trecut respectând toate măsurile recomandate de autorități.

La momentul respectiv, ducele de Cambridge, în vârstă de 38 de ani, și Familia Regală au decis să păstreze tăcerea pentru a nu provoca şi mai multă îngrijorare.

Palatul Kensington a refuzat să comenteze oficial informațiile obținute de BBC.

Prințul Charles, testat pozitiv pentru coronavirus

În luna martie, Familia Regală transmitea că prințul Charles a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Vestea a fost anunţată într-un comunicat de presă. „Clarence House a confirmat că figura regală în vârstă de 71 ani a fost diagnosticat cu Covid-19”.

Prinţul de Wales a fost testat pozitiv cu Coronavirus. El a dezvoltat simptome uşoare, dar altfel rămâne într-o stare de sănătate bună şi lucrează de acasă în ultimele zile, ca de obicei.

Ducesa de Cornwall a fost de asemenea testată, dar nu are virusul. În concordanţă cu recomandările guvernamentale şi medicale, Prinţul şi Ducesa s-au autoizolat la casa lor din Scoţia.

Testele au fost efectuate de NHS din Aberdeenshire, unde au avut toate condiţiile necesare testării”, se preciza în comunicatul de presă.

Premierul britanic Boris Johnson, în stare critică din cauza coronavirusului

În luna aprilie, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a fost internat la un spital din Londra, la zece zile după ce a fost confirmată infectarea sa cu coronavirus.

„În cursul după-amiezii, starea de sănătate a premierului s-a deteriorat şi, la recomandarea echipei sale medicale, a fost transferat la unitatea de terapie intensivă a spitalului”, a precizat purtătorul de cuvânt. „Primul ministru i-a cerut ministrului de externe Dominic Raab (…) să-l înlocuiască atunci când va fi necesar”, spunea acesta, potrivit unui comunicat.

După trei zile petrecute la terapie intensică, starea de sănătate a lui Boris Johnson s-a îmbunătățit considerabil, declarau apropiații premierului.

După o săptămână, premierul Regatului Unit a fost extrernat, acesta declarând că e datorează viaţa cadrelor medicale care l-au tratat.

O lună mai târziu, Boris Johnson și logodnica sa, Carrie Symonds, i-au dat fiului lor numele de Wilfred Lawrie Nicholas, ca omagiu pentru doi dintre medicii de la îngrijire intensivă care i-au salvat premierului viața.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.