Prințul William face legea în bucătărie! Rețeta de senzație cu care a impresionat-o pe Kate
- Andreea Vlad
- 30 octombrie 2020, 10:54
Dincolo de aerul său sobru și de înaltele sale îndatoriri, Prințul William este un adevărat talent în bucătărie. Mai mult, deține secretul unei rețete savurată de toți invitații Casei Regale.
Rețeta de casă de sos Bolognese a lui William este atât de savuroasă încât a fost inclusă în cartea de rețete A Taste Of Home. Lansată în cadrul campaniei umanitare care vine în sprijinul oamenilor fără adăpost The Passage, cartea include în total 120 de preparate propuse de bucătari faimoși din Marea Britanie sau alte personalități.
Este rețeta cu care a impresionat-o pe Kate Middleton încă de când erau colegi la aceeași facultate.
În 2019, Ducesa de Cambridge a mărturisit că sosul Bolognese al soțului său este o adevărată senzație, pe care a degustat-o prima oară încă de când ambii studiau la University of St Andrews din Scoția. „În facultate gătea tot felul de mâncăruri. Cred că încerca să mă impresioneze, sos Bolognese și lucruri de genul ăsta”.
Prințul-chef
Dar iată detaliile rețetei demne de papilele gustative ale unui prinț.
Ingrediente (pentru 4 persoane): o lingură de ulei de măsline, 30 grame de unt, o ceapă mică tăiată fin, un morcov curățat și tocat, 2 bucăți de țelină tocată, 350 gr de carne de vită de calitate, 250 ml vin alb sec, 120 ml lapte, un praf de scorțișoară proaspăt măcinată, o cutie de roșii tocate italiene, o linguriță piure de roșii, 250 gr spaghetti sau bucatini, 50 gr brânză parmezan proaspăt rasă, 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat, sare și piper negru proaspăt măcinat.
Se încălzesc uleiul și untul într-o cratiță largă și se căleste ceapa la foc mediu până devine moale, apoi se adaugă morcovul și țelina, amestecând continuu timp de câteva minute.
Cu o furculiță se fărâmițează carnea tocată și se adaugă la celelalte ingrediente, amestecându-le bine deasupra focului. Se gătește până când carnea își pierde nuanța de roz, dar nu devine încă maronie. Se toarnă vinul deasupra și se continuă prepararea până când vinul se evaporă complet. Apoi se stinge focul și se presară laptele și scorțișoara, după care se gătește din nou la foc mediu până când se evaporă laptele.
Se amestecă roșiile și piureul de roșii, apoi se adaugă sarea și piperul. Se fierbe înăbușit, lăsând totul descoperit, timp de aproximativ 3 ore, amestecându-se din timp în timp.
Când sosul este gata, se aduce o oală mare cu apă până la punctul de fierbere și se adaugă o lingură de sare. Apoi în apă se pun pastele, se amestecă bine cu o lingură de lemn și se gătesc pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurg bine pastele, apoi se împart în patru boluri și se adaugă sos fierbinte pentru fiecare porție. Deasupra se presară pătrunjelul și se servește parmezan într-un mic vas.